Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du avgör vilken storlek trumbromsar för en '99 Dakota

Den 1999 Dodge Dakota levereras med antingen nio-tums bak trummor eller 10-tums bakre trummor. Det finns fem olika varianter av 1999 Dakotas. Två av dem erbjuder fyrhjulsdrift, medan de andra tre har bakhjulsdrift (tvåhjulsdrift). Den andra stora skillnaden mellan sorterna är motorns storlek erbjuds. Oavsett vilken sort Dakota, de alla kan innehålla antingen nio-tums eller 10-tums trumma systemet. För att göra det enklare, men oavsett vilken Dakota, de alla ta samma broms nummer trumma del, om än nio-tums eller 10-tums trumma systemet. Saker du behöver
Wheel kilen
Däck järn
Jack
stödbenet
Stiff bristled stålborste
Calculator
Visa fler instruktioner

1

Parkera Dakota på en hård, plan yta och placera ett hjul kilen framför en av de främre däckslitbanor.
2

Lossa muttrarna på ena bakhjulet med däck järn genom att vrida dem moturs ett helt varv.
3

Hissa baksidan av Dakota uppåt med domkraften placeras under den bakre differentialen tillräckligt hög för att placera pallbock under bakaxeln. Sänk domkraften tills axeln vilar på domkraften står på däcket är förhöjt.
4

bort muttrarna och däck.
5

Scrub navet vänd av bromstrumman med stålborste, om det behövs. Trummor är utsatta för väder och vind och miljö och kan bli allvarligt rost täckt. På den yttre kanten vänd av trumman är stämplade siffror i millimeter. Fokusera på området med siffrorna stämplat på åsen av trumman med borsten.
6

Skaffa millimeterstorlek stämplat på sidan av trumman och ange numret till en miniräknare. Dividera detta antal med 25,4. Det finns 25,4 millimeter i en tum, alltså närmare nio inches skulle indikera en nio-tums bromssystem och detsamma gäller för tio-tums system. Några av de millimeter stämplar på bromstrummor kan funktionen maximal diameter - även känd som kasta - en maskin-storlek (detta beror på den tillverkade märket på trumman). Maximal diameter är så långt som trumman får bearbetas till innan den ska kasseras (ersatt), maskin-till storlek om så långt som trumman kan bearbetas till utan att göra det utöver den maximala diametern. Därför kan formeln variera mellan BROMSTRUMMA tillverkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59127.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.