Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

När Byta Skivbromsar Gör Rotorer måste vändas?

Den snabba svar på huruvida rotorer behöver vridas (även känd som bearbetas eller återuppstått) är nej. Vrida rotorn bort den från bilen och tar den till en svarv eller använder en on-bil svarv, som kommer riktigt till rotorn på navet i fordonet. Vid byte av kuddar nuförtiden, dock kommer många broms installation och verkstäder vill stänga eller byta rotorerna. Resonemanget är tvåfaldigt: Det kommer att ge en ren yta för dynorna för att bryta in på samt minimera kundklagomål. Byte Skivbromsar

Termen "skivbromsar" hänvisar direkt till rotom, trots friktionsmaterialet som kommer från dynorna. Vid byte av dynor, inspektera rotorerna grundligt för att leta efter spår, rost gropar, hårda eller värme fläckar (missfärgade avvikelser i ytan av rotorn plattor) eller visuella sprickor. Mätning av tjockleken av rotorn, som sysselsätter en mikrometer, kommer att säkerställa att rotorn har tillräckligt med material för att medge att vrida den om något av ovanstående symptom förekommer (utom sprickor, vilket skulle kräva ersättning). Varje märke och modell fordon har olika stora rotorer i längd och diameter. Som friktionsmaterialet hos dynorna gnids mot rotorn, rotorn tunnar ner, men inte så mycket som dynorna. Men rotorer har vad som kallas kasta. Detta innebär att de endast är tillåtet att få så tunn i bredd. När de når en viss bredd, att de inte längre har kapacitet att upprätthålla den intensiva hettan som de måste uthärda under bromsning.

Inspektera pad slitage för att avgöra om du ska vrida en rotor. Pads fastnat i bromsok transportören eller fastnat bromsok kolvarna som orsakar för tidigt pad slitage eller kantiga slitage kommer att skapa värme fläckar på rotorerna som borde - men kanske eller kanske inte - kunna slås ut på en svarv
<. p> Dessutom kommer en skev rötor som orsakar en märkbar vibration vid bromsning troligen inte anpassa sig till en resurfacing, på grund av överdriven rundgång. När en rotor är skev, oftast orsakade av billigt material eller hög värme, bearbetning av skevhet av rotorerna kommer att vara nominellt och tillfällig i bästa fall.
Identifiera Rotor
< p> När du har tagit bort bromsok, förutom kuddarna och transportören i förekommande fall, inspektera rotorerna. Såsom nämnts kan eventuella visuella rost gropar, sprickor yta eller spår orsakade av metallplåtar underdelama av dynorna äventyras. Hårda eller värme fläckar på rotorn också inte kan ta väl till de resurfacing bitarna på broms svarv. I fråga om spår i rotorn, kräver mikrometer mätning flera avläsningar i och ut ur spåren för att avgöra om du kan stänga ner rotorn i svarven för att skapa en slät yta på den lägsta mätningen. Synliga linjer i rotorn, som kallas ett rekord effekt (ungefär som linjerna på gamla LP-skivor) kan slås ut så länge rotorn är inom måttspec.

Slät beläggning på bromsskivan ger nya pads en färsk yta att bromsa in. Utan rotorn är jämn, kommer de platta kuddar hamna bortnött till ytan av rotorn och få negativa bromsegenskaper symptom.

Rotorer som visar några tecken på visuella avvikelser, eller som inte vibrerar av överdriven runout före dynorna byttes ut, kanske inte behöver servas.
Rotorer av spel i dag

flesta rotorer för bilar nuförtiden importeras från andra länder. Även om detta har sjunkit prissättningen ner betydligt, har det äventyras också kvaliteten på rotorerna. Turning rotorer är inte lika ekonomiskt lönsamt som att ersätta dem med nya. Innan beslut fattas om att smälla på kuddar, maskin rotorerna eller ersätta dem, jämföra hur dynorna bär, vad tillståndet av rotorn är och om det är billigare eller ens bara lite dyrare att ersätta dem i stället för att vända dem.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57519.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.