Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en termostat för 1995 B18C1

A 1995 B18C1 motorn finns i en 1995 Acura Integra GS-R. Dessa motorer använder en termostat för att reglera kylmedelsflödet i motorn. Termostaten öppnar och stänger baserad på temperaturen hos kylmediet. Om termostaten inte fungerar, så det kommer att hålla öppet eller stängt, vilket gör att motorn överhettas. Skulle det hända, måste du ta ut den gamla termostaten så att du kan byta ut den mot en ny. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Replacement termostat
Replacement Termostatpackning
Mekanik trasor
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt Integras motorn svalna om bilen körts under de senaste två till fyra timmar. Pop huven och öppna kylarlocket. Placera den stora drain pan under kylaren. Öppna petcock på kylaren med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra ner petcock när allt kylmedel är ur kylaren.
2

Trace övre kylarslangen tills den ansluter till motorn, vilket kallas termostathuset. Ta bort slangklämman där den övre kylarslangen ansluter till motorn med skruvmejsel. Unbolt termostathuset från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Notera orienteringen av termostaten. Dra ut termostaten och rensa ut monteringsytan av huset och motorn med en mekaniker trasa.
4

Montera termostaten packningen runt ersättande termostat med händerna. Installera den nya termostaten i samma riktning som den ursprungliga termostaten, sedan installera termostathuset på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Montera övre kylarslangen till termostathuset med skruvmejsel.
5

Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Montera kylarlocket. Sätt nyckeln i tändningslåset och starta motorn för att låta kylvätskan cirkulera. Slå på värmaren till den höga positionen, och vrid upp värmen till sin hetaste läge. Stäng av Integra av efter att motorn har nått driftstemperatur, låt den svalna i två till fyra timmar. Öppna kylarlocket för hand och fyll upp kylaren med ytterligare kylmedel behövs för att fylla kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61656.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.