Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1987 Ford Bronco Huvudcylinder Installationsinstruktioner

När man tittar på mer moderna Ford Broncos, är det svårt att föreställa sig att det var ursprungligen en kompakt SUV som konkurrerade med International Harvester Scout och Jeep CJ-5. Det var inte förrän 1978 års modell - 12 år efter Bronco släpptes - att Ford gjorde det till en full-size SUV för att konkurrera med Chevy Blazer och andra stora stadsjeepar. År 1987 introducerade Ford tvåhjuliga låsningsfria bromsar som standard på Bronco att gå tillsammans med sina skivor elmanövrerade bromsarna. Byte av huvudcylindern - hjärtat av bromssystemet - på 1987 Bronco är enkel, men kräver två separata blödning processer. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Liten dräneringskärlet
Linje skiftnyckel
Clean, luddfria trasor
Ratchet
Hylsnyckelsats
bänk skruvstäd med gummi käke beskyddare
DOT 3 bromsvätska
Huvudcylinder bleed kit
Momentnyckel
kråkfot fastsättning
Ordet jack
pallbockar
¼-tums diameter gummi slang, 3 meter lång
Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Tryck på bromspedalen tre eller fyra gånger för att rensa bort alla vakuum från bromsservon.
Sida 2

Skruva av locket från huvudcylindern behållaren och hävert ut så mycket bromsvätska som du kan med en kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare för destruktion senare.
3

Dra uppåt på låsspärren på kabelnätet som förbinder i botten av behållaren, och dra kablaget från reservoaren .
4

Håll en liten tråget under bromsledningar skruvas in i huvudcylindern att fånga droppande bromsvätska. Lossa bromsen linje med en linje skiftnyckel, och dra bromsledningarna från huvudcylindern. Avlägsna behållare från under bromsledningar gång fluid slutar droppande från dem.
5

Wrap ändarna av bromsledningar med ren, till luddfria dukar förhindrar skräp från att komma in i bromssystemet.

6

Ta bort de två huvudcylinder fästmuttrar med Ratchet och uttag. Dra huvudcylindern från bromsservon och ut i motorrummet.
Bänk Blödning
7

Ställ den nya huvudcylindern i ett skruvstycke försedd med gummi käke beskyddare. Dra åt skruvstäd tills den håller huvudcylindern på plats - inte drar åt den vise, eftersom det kan bryta huvudcylindern
8

bort plastpluggarna från hamnarna bromsledningen och handen-. dra avluftningsskruvarna linjer från huvudcylindern bleed kit i portarna. Dra åt kopplingen bleeder linje med en rad skiftnyckel. Ta av locket från huvudcylindern behållaren och fyll den till "Max" linje. Förlägg avluftningsskruvarna rader i behållaren och dränka ändarna av linjerna i bromsvätskan
9

Tryck och släpp kolven på baksidan av huvudcylindern -. Precis som bromsservon tryckstången gör - med en träpinne, och titta på avluftningsskruvarna linjer. Fortsätt att trycka och släppa kolven tills inga fler bubblor kommer från ändarna av avluftningsskruvarna slangarna.
10

Skruva bleeder linjer från huvudcylindern med en linje skiftnyckel och sätt tillbaka plastinlägg till bromsledningen portar. Addera Installation
11

Ställ den nya huvudcylindern på monteringstapparna på bromsservon och hand-tråden fästmuttrarna. Dra huvudcylindern-fästmuttrar mellan 18 och 25 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
12

bort de rena, luddfria trasor från bromsledningar och dra plastinlägg från bromsledningen hamnar i huvudcylindern. Hand-tråd bromsledningarna i portarna bromsledningen - de är hårt bildas, så att du inte kan felaktigt installera dem - och vridmoment främre montering 16-21 fot-pounds och bakre montering mellan 10 och 15 foot-pounds med en momentnyckel och kråkfot fastsättning.
13

Anslut ledningsnätet i uttaget på basen av huvudcylindern.
14

Fyll huvudcylindern till sitt " Max "nivå med färska DOT 3 bromsvätska, om det behövs. Addera Avluftning av bromssystemet
15

Höj framsidan av Bronco med en domkraft, och skjut jack står under SUV rambalkar. Sänk bilen på domkraften. Lyft den bakre delen av Ford med en domkraft och skjut pallbockar under den bakre delen av Bronco s ram. Sänk den bakre delen av Bronco på pallbockar
16

Skjut under höger bakhjul och hitta avluftningsventilen -. ¼ - tums metall ventil - på toppen av trumbromsen fästplattan eller den bakre delen av bromsoket. Tryck på kanten av en ¼-tums diameter gummi slangen på avluftningsventilen och ställa den andra änden i en ren, klar behållare. Fyll ren, klar med färskt DOT 3 bromsvätska tills det submerges slangänden.
17

Instruera en assistent att trycka på och släppa upp bromspedalen upprepade gånger tills den känns fast, att sedan hålla trycket på pedalen. Öppna avluftningsventilen genom att vrida den moturs med en kombination skiftnyckel. Titta på änden av slangen i bromsvätskan och leta efter luftbubblor att komma från slangen. Dra åt avluftningsventilen. Upprepa detta steg tills ingen mer luft kommer från slutet av slangen.
18

Fyll bromshuvudcylindern sin "Max" linje med färsk DOT 3 bromsvätska.
19

Upprepa steg 2 till 4 för de återstående tre hjul, i följande ordning: vänster bak, höger fram och vänster fram. Fyll på behållaren efter varje hjul. Om du låter det torka ut, måste du börja om.
20

Lyft den bakre delen av Bronco av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk den bakre delen av SUV till marken. Höj framsidan av Ford av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk framsidan av Bronco till ground.Pump pedalen tills den är fast innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59286.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.