Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en kamaxel

En kamaxel installationen är inte ett okomplicerat företag. Det kräver förtrogenhet med avlägsnande och utbyte av nästan alla de tillbehör som är knutna till toppen och framsidan av motorn, och noggrann insättning av ersättning cam i motorblocket. Detta förfarande kan ta första-timer en hel helg, och även en kvalificerad tekniker kan tillbringa upp till - eller mer än - 4 timmar att slutföra uppgiften. Nyckeln ligger i planering och förberedelse, med en lämplig arbetsyta och alla nödvändiga verktyg till hands innan du börjar är viktigt. Saker du behöver
Replacement cam, lyftare och montering lube
insug, ventilkåpa och timing packning sätter
Full uppsättning Ratchet och box slutet /sluten ände skiftnycklar
Momentnyckel
Assorted skruvmejslar och packning skrapa
Vevaxel socket
Drain kärl /container för motorns kylvätska /olja
Balancer och vev avdragare kedjehjul
Ny olja /oljefilter
kamera och anteckningsblock /penna
Små delar behållare för muttrar /bultar
Visa fler instruktioner
Removal, Byte och montage
1

Vrid motorn till övre dödpunkt vevaxel plats, om möjligt, och koppla bort batteriet. Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Fortsätt genom att lossa alla slangklämmor och kopplingar för kylsystemet. Identifiera och ta bort skruvarna som håller kylaren till kylaren huvudet och ta bort kylaren. Detta kommer att ge mer arbetsyta för att ta bort ytterligare tillbehör och delar från framsidan av motorn.
2

Tillbaka till framsidan av motorn när allt vatten har runnit (så mycket som möjligt) från motorblocket. Lossa och ta bort alla tillbehör drivremmar. Börja systematiskt bort alla motordrivna elektriska tillbehör, kylare fläkt, vattenpump osv fästa på framsidan av blocket som skulle förhindra åtkomst till transmissionskåpan. När alla komponenter tas bort och du har tillgång till transmissionskåpan, ta bort vevaxeln balancer bulten och använda den harmoniska Balansblock avdragare för att avlägsna balancer bort veven nosen. (Tips -.. Ställa alla dina komponenter åt sidan på ett organiserat sätt anpassa sin position på motorn Håll sina fästen bredvid dem, och ta bilder under hela processen för att dokumentera utformningen av komponenter)
3

Vänd dig uppmärksamhet på toppen av motorn igen. Ta bort fördelarlocket och notera positionen av rotorn, ta bort bulten distributören klämma och klämma och lyfta distributören ur motorn. Nästa, börja hitta och lossa /ta bort alla fästen som håller ventilen täcker på plats (lämna ventilen täcker löst på plats för nu). Ta bort och /eller avsätta någon koppling, bränsleledningar eller slangar som är kopplade till induktion systemet. Avlägsna bultarna insugningsröret och ställ åt sidan. Lyft insugningsröret av av motorn, att hålla - om möjligt - förgasaren bifogas. Ställ åt sidan. Ta bort ventilen täcker - upphäva. Slacka alla vipparm muttrar en tillräcklig mängd för att medge avlägsnande av stötstängerna och ställ åt sidan på ett säkert sätt. (Tips -. Placera dem i ventilkåpor) Slutligen, ta bort alla lyftar och - om en platt lyftare kamaxel - kasta. Lay trasor eller en handduk över lyftaren dalen av motorn för att förhindra skräp från att komma in i motorn.
4

tillbaka din uppmärksamhet till framsidan av motorn. Lossa alla fästen /bultar för transmissionskåpan. (På en del gör, kan det finnas bultarna sträcker sig upp från skenan i oljetråget.) Försiktigt bort transmissionskåpan för att undvika böjning (om stämplade stål). Nästa, ta bort skruvarna som fäster kamdrev till framsidan av kamaxel, glida drev och kedja av kammen. Medan kammen fortfarande sitter i motorblocket, använd en vevaxel drev avdragare för att ta bort veven drevet. Skrapa försiktigt och rengör alla ytor packning parning. Sätt tillbaka den gamla kamdrev och (mycket) försiktigt börja glida kamaxeln framåt ur sin tunnel, försöker hålla neutral press på den så att den varken drar eller skrapar kamaxellagren. (Tips -.. En 4 till 5 tum lång bult som ska sättas i framför cam kan erbjuda bättre kontroll och samtidigt ta bort och installera kamaxlar Kamaxel installation verktyg är också tillgängliga) Du är nu redo att installera den nya kammen och lyftare och börja återmontering.
5

särskilt uppmärksam på utarbetandet av den nya kamaxeln innan installation. Platta ventillyftare kamaxlarna måste ha särskilda rutiner följs eller att de kommer att misslyckas vid uppstart. Kamaxeln bör komma med en speciell församling glidmedel som skall tillämpas generöst på alla lober och Cam tidskrifter. Inte misslyckas att utföra detta steg. (Tips - innan du applicerar glidmedel, spraya hela längden på kammen med en spray grafit pulver, sedan använda glidmedel.) Använda antingen gamla kamdrev, en lång bult eller kammen installationen verktyget, försiktigt och långsamt in kamaxeln med samma omsorg som vid avlägsnande av gamla kammen. Montera de nya dreven och kedjan på kammen och vev, försiktigt anpassa inställningsmärkena på varje drev enligt cam tillverkarens instruktioner. Dra åt kamdrev bultarna till rekommenderat åtdragningsmoment värde. Applicera rikligt med glidmedel till de nya lyftarna och sätt i lyften borrningar. Justera lyftaren /ventilglappet enligt rekommenderat förfarande. Du är nu redo att installera alla tillbehör i omvänd ordning för avlägsnande som beskrivs ovan. Dra åt alla fästelement enligt specs. När motorn är tätad upp, byta filter och olja (inklusive cam inbrott additiv), fylla på kylvätska och förbereda för att starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60308.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.