Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar rotorer på en 2007 Pontiac G6

Den Pontiac G6 infördes 2005, och det ersatte Pontiac Grand Am. 2007 Pontiac G6 var utrustad med en 2,4-liters, rak fyrcylindrig i basmodellen. Den 2007 G6 GT var tillgänglig med en 217-hästkrafter, 3,5-liters V-6, samt ett valfritt 227-hästkrafter, 3,9-liters V-6. 2007 G6 GTP var utrustad med en 252-hästkrafter, 3,6-liters V-6. De 2007 G6 rotorer är ansvarig för att skapa friktion på bromsbeläggen, för att ta bilen till ett stopp. Om rotorerna är skev eller för tunn, kan de inte utföra sina bromsfunktioner effektivt. Saker du behöver
Turkiet baster eller flaska sifon
Däck järn
1-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
1/2-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
Små spett
4-tum eller större C-clamp
Metal klädhängare eller tunn metallstav
Tub av skivbromscaliper fett
Nya rotorer
Nya kuddar
1/2 -tums enhet momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på G6 och kontrollera vätskenivån i bromsvätskebehållaren. Ta bromsvätska med en kalkon baster eller flaska pump sifon, tills bromsvätskan som om 1/2-tums under "Full"-märket på behållaren. Montera och dra behållaren lock.
2

Lossa främre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj framsidan av G6 med en domkraft. Set jack står under de främre sub-rambalkar, på vardera sidan av motorn. Sänk bilen på läktaren. Ta bort de främre hjulmuttrar klack, ta sedan bort de främre hjulen från bilen.
3

bort bromsok bultar från baksidan av bromsok, med en spärr och uttag. Avlägsna bromsok från bromsenheten, med användning av en liten brytjärnet, om det behövs. Häng bromsok från den främre fjäderben spiralfjädern med en metall klädhängare eller stång. Avlägsna bromsbeläggen från bromsok fästet, på de yttre och invändiga sidor av rotorn. Placera en av bromsbeläggen mot bromsok kolv inuti den bakre delen av bromsoket.
4

Wrap en C-klämma runt bromsbelägget och baksidan av okets hus. Dra åt Tvingfäste att komprimera kolven helt. Kasta de gamla bromsbeläggen bort. Ta bromsen clips bromsklosshållaren från bromsok fästet, för hand. Ta bort Okfäste bultar från baksidan av styrspindeln, med en spärr och uttag. Ta bort den gamla bromsrotorn, för hand.
5

Installera en ny broms rotor på G6, och finger-åt ett enda lug nut mot ansiktet av en ny rotor. Spraya hela ytan av rotorn med aerosol broms spray för att grundligt rengöra båda sidor av rotorn. Montera bromsok fästet på bilen, dra sedan åt bultarna med din Ratchet och en socket. Rengör kanalerna på bromsok fästet där dynorna ska placeras, med en stålborste. Installera ett tunt skikt av bromsok fett på utåtriktade läppar fästet.
6

Montera broms klipp bromsklosshållaren på bromsok fästet, för hand. Installera nya bromsbelägg på bromsok fästet, och se till att "L"-formad metall utsprång endast är placerad på den inre sidan av rotorn. Den "L"-formad metallbit är bromsslitageindikator, och bör ligga i den övre änden av det inre bromsbelägget när det är installerat på bilen.
7

bort bromsok slide stiften från gummistövlar på baksidan av bromsok. Doppa glidstiften i ditt badkar av bromsok fett, eller grundligt belägga dem med nytt fett. Sätt i stiften tillbaka in i gummistövlar när de är välsmord. Ta bort bromsok från spiralfjädern och installera den över de nya kuddar och rotor. Dra bromsok montering bultar till 26 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag.
8

Upprepa steg 2 till 8 för att slutföra rotorn och pad byte på den andra sidan av G6. Avlägsna muttrarna från ansiktena av båda rotorerna, för hand.
9

Installera framhjulen på G6 och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn. Hissa upp bilen utanför pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån bilen. Sänk G6 till marken och dra åt de främre hjulmuttrar lug till 100 foot-pounds med din momentnyckel och en hjulmutter socket.
10

Sitt i förarsätet av G6. Trampa bromspedalen ungefär två tredjedelar av vägen ner, släpp pedalen i 15 sekunder. Trampa ned bromspedalen två tredjedelar av vägen ner igen för att avsluta hårdnande pedalen och sätet nya kuddar och rotorer tillsammans.
11

Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren. Tillsätt vätska upp till "FULL"-märket på behållaren, om det behövs. Installera och dra åt behållarens lock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59287.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.