Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Timing Chain Removal för en 2002 Nissan Altima

Nissan Altima har använt kamkedjan i många år. Senare modellbilar använde kamrem som måste bytas runt 60.000 miles. Idag, tillsammans med Nissan Altima, är timing kedjor används på de flesta fordon. Ibland timing kedjor behöver bytas på grund av omfattande slitage eller buller. Ofta när en kamaxel ersättare behövs och en professionell mekaniker håller på att slutföra arbetet, kommer han att rekommendera med kamkedjan bytas också. Instruktioner
1

Töm kylsystemet. Tappa av motoroljan.
2

Ta bort eller koppla den negativa batterikabeln, tändstift kablar, slangar vakuum, drivremmar och distributör.
3

hjälp av en block av trä, som en växellådsdomkraft under aluminium oljetråget och demontera det främre motorfästet. Ta bort ventilkåpan och kedjehjul kamaxel. Ta bort de kamaxellager lock i sekvens och ta bort topplocksskruvarna.
4

Ta bort kamdrev omslaget, övre kedjespännare, övre kamkedjan och frigående kedjehjul bult. Nästa, ta bort topplocket och insugningsröret. Detta exponerar topplockspackning och nedre kamkedjan för borttagning.
5

Installera en tätning fräs mellan stålet oljetråget och aluminium oljetråget. Gängning skäraren med en hammare, skjut den runt hela kanten av oljetråget. Försök att inte träffa pannan aluminium olja.
6

Support överföring axeln med en domkraft och motorn med en motor hissa. Sätt i en fräs mellan oljetråget och cylinderblocket. Tryck runt hela kanten av oljetråget. ta bort oljetråget, vevaxelremskiva, främre kamkedjan lock, och slutligen kamkedjan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61274.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.