Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1992 - 1995 6.5 Diesel Engine Specifikationer

The Detroit Diesel Division of General Motors började bygga sin 6,5-liters dieselmotor 1992. Det utgjorde ett avancemang på 6,2-litersmotorn hade infört 1982 och upphörde från och med 1993, ett år efter 6,5 motorns start. Även om inte längre tillgänglig för användning i normala fordon som av 2010, använder militären fortfarande motorn i Humvees. Motorspecifikationer

6,5 General Motors diesel är en V-8 motor, vilket betyder att den har fyra cylindrar linje i en rad på vardera sidan av vevhuset, båda pekar utåt. Åtta kolvarna rör sig inne i cylindrarna för att transportera kraft från expanderande gas in i vevaxeln. Den har en förskjutning av 395 cubic inches --- volymen som sveps av kolvarna i en rörelse från det övre dödläget (TDC) det nedre dödläget (BDC). Motorn har en borrning (cylinder diameter) på 4,1 inches och en stroke (kolv reser avstånd) på 3,8 inches. Den har ett kompressionsförhållande --- förhållandet hos cylindern jämfört med förbränningskammaren när kolven stället vid både toppen och botten av en stroke --- på 21,3 till 1.
Prestanda

Motorn har en hastighet --- den hastighet med vilken vevaxeln vänder --- av 3400 varv per minut (rpm). Den har 215 hästkrafter (en enhet för att mäta prestanda för en motor) och ett vridmoment (en vridande kraft som förflyttar objekt runt en axel, även känd som kraftmoment) av 440 mul-lbs. med en hastighet av 1800 rpm.
Övriga funktioner

motorblocket --- en väska innehållande kylkanaler och cylindrar --- inkorporerar gjutjärn med gjutjärn huvuden. Det använder en indirekt insprutningssystem, vilket innebär att bränslet sprutas innan inloppsventilen stället rakt in i förbränningskammaren. Motorn använder en turboladdad utsugningssystem för att öka mängden av luft i induktion tarmkanalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61046.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.