Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bakbromsen Rotorer på 2001 Acura TL

Den Acura TL uppstod 1996 som den efterlängtade ersättare för Legend. De 2001 Acura 3.2TL, liksom de flesta andra high-end lyxbilar, kom standard med främre och bakre skivbromsar. Detta möjliggör optimal bromskraft och stabilitet, eftersom de bakre skivbromsar hålla fronten på bilen framför raglande i hård inbromsning förhållanden. Byte av bakre rotorerna på 2001 3.2TL är inte en tuff uppgift, men det kräver ett speciellt verktyg för att komprimera bromsok kolv - du kan hyra det här verktyget från en Biltema, om du inte vill köpa en. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Blocknyckelsats
Gummiklubba
Momentnyckel
Bakre broms hårdvara kit
bromsok kolv Tool Review 1 qt. DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Skruva av lock på huvudcylindern och hävert ut ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en ren kalkon baster. Överför siphoned vätskan till en liten behållare.
2

Lossa Acura bakre hjulmuttrarna med Ratchet och uttag, men inte ta bort dem. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft, och skjut pallbockar under bakre undre länkarmar. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och dra hjulen från de bakre naven.
3

bort de två bromsok bultar med en spärr och uttag, medan du håller bromsok stiften stadigt med en kombination skiftnyckel. Dra bromsok fram och bort bromsok fästet, och hänga den från en närliggande upphängningskomponent med ett bungee rep.
4

Dra bromsbelägg utanför bromsok fästet.
5 < p> Ta bort de två Bromsokshållare bultar med en spärr och uttag, och dra bromsok fästet från den bakre navet. Drag av rotorn från den bakre navet. Om rotorn sitter fast på navet, knacka lätt på baksidan av den med en gummiklubba tills den är gratis.
6

Upprepa steg 3 till 5 för att ta bort rotorn på den andra sidan av TL . Addera Installation
7

Ställ en ny rotor på bakre navet. Ställ bromsok fästet på plats på bakre navet och dra åt de Bromsokshållare bultar. Dra åt Okfäste bultar till 29 foot-pounds med en momentnyckel och uttag
8

Dra gamla pad tofflor -. Metall shims - ur bromsok fästet och kasta dem. Tryck ny platta tofflor i bromsoket fästet, de bildas och kan bara passa på ett håll, de pad tofflor är en del av bromsen hårdvara kit. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet.
9

Komprimera bromsok kolv med ett bromsok kolv verktyg. Denna process varierar, beroende på vilken stil som används verktyget, men tanken är att vrida bromsok kolv medurs när du trycker in den i oket. När du komprimerar helt kolven, med bromsok kolv verktyget för att rotera kolven tills skårorna i den line up med flikarna på baksidan av innerdyna.
10

Ställ bromsok tillbaka på bromsok fästet och dra åt bromsok bultar. Dra åt varje bromsok bolt till 17 foot-pounds med en momentnyckel och uttag, medan du håller sin respektive bromsok tapp stadigt med en kombination skiftnyckel.
11

Upprepa steg 1 till 4 för att byta ut rotorn på den andra sidan av TL.
12

tillbaka bakhjulen på den bakre nav och dra åt de bakre hjulmuttrarna. Höj TL av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk TL till marken. Dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 80 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
13

Tryck och släpp bromspedalen tills pedalen känns fast. Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern behållaren och fyll den till "Max" linje med DOT 3 bromsvätska. Dra åt locket på huvudcylindern behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59285.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.