Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Wire en Flex-a-Lite Fläkt

En typisk motor kyls med en fläkt som är monterad på själva motorn, går fläkten när motorn är påslagen. En elektrisk fläkt eliminerar behovet av en fabriksinstallerad fan, och tillåter motorn att få hästkrafter samtidigt kyla bilen mer effektivt. Installera en är en win-win-situation, och kan göras på bara några timmar. I detta exempel är projektet fordonet en 1998 Chevrolet pickup och en Flex-A-Lite Model 30 fan, men processen är liknande för många andra Flex-a-Lite och andra märken av elektriska fläktar. Saker du behöver
Flex-a-Lite Model 30 elektrisk fläkt
Flex-a-Lite Model 30 elektrisk fläkt styrbox
Switch
18-gauge wire, 25 meter
Inline säkring
12-volts testlampa
skruvnyckel som
Blue kvinnliga flatstift
avbitare
Wire crimpers
Wire strippor
Blue rumpa kontakter
Drill med Phillips huvudet fastsättning
plåtskruvar
Blue ringkabelsko
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera kontrollbox på kylfläkten. Detta är vanligtvis på toppen av fläktkåpa, bultas fast i aggregatet.
2

Vrid nyckeln i tändningslåset till läge "ON", och slå på luftkonditioneringen. Probe de två kablarna som går in i A /C-kompressorn på motorn med 12-volts testlampa att avgöra vilken tråd är den positiva ledningen. När lampan lyser, har du hittat rätt tråd
3

Kör positiva kabeln från luftkonditioneringen till 3-vägs koppling medföljer elektrisk fläkt, med 18. - mätare tråd. Den andra änden av 3-vägs-anslutning ska ansluta till "C" inlägg på styrenheten genom att krympa en blå spade kontakt till slutet av tråden och trycka på "C" stolpen.
4

Kör en del av 18-gauge wire till batteriet och skär den på längden med avbitare.
5

Anslut kabeln till inline säkringen ledningar med hjälp av tråd crimpers och blå rumpa kontakter.
6

crimp en blå flatstiftet till ena änden av batteriet trådar, med hjälp av tråd crimpers. Du vill placera spade kontakten på "B" terminal på kontrollboxen.
7

Anslut den andra änden av inline säkringen till batteripolen, med fast nyckel.

8

Kör en del av 18-gauge wire till insidan av fordonet och skär den på längden, med avbitare. På andra änden av tråden, crimp en blå spade kontakt till slutet, med hjälp av tråd crimpers, och placera spade terminal på "M" inlägg på kontrollboxen.
9

Anslut interiör bly som du bara sprang in i hytten till toppen inlägget av växeln, med en blå spade kontakt och crimpers tråd. Detta kommer att tillåta dig att manuellt slå på fläktarna.
10

Kör ett avsnitt av tråd från botten stolpen på switchen till en solid grund. Detta är i allmänhet en bit metall på instrumentbrädan. Anslut kabeln till växeln, med en blå spade kontakt och crimpers tråd.
11

Crimp en blå ring terminal till slutet av denna tråd, med hjälp av tråd crimpers och säkra ringen terminalen till metall bergvärme, med borrmaskin och en självgängande borr.
12

Probe ledningarna runt strömbrytaren för att hitta en 12-volts källa med testet ljus. Om du vill att fläkten ska kunna köras utan att fordonet körs, kan du koppla denna tråd upp till en konstant 12-volts källa. Om du vill att det ska bara slås på när fordonet körs, sond för en tändkälla genom sondering tråden med testet ljus och vrida nyckeln till läge "ON", sedan tillbaka till "Off". Om ljuset slås på och av med tändningen, då har du hittat ett bytte antändningskälla.
13

Kör ett avsnitt av tråd till mitten stolpen på switchen och pressa på en blå spade kontakt , tryck sedan tråden på strömbrytaren. Kör den andra delen till strömkällan du hittade i steg 12, med hjälp av en blå rumpa kontakter, de avbitare, strippor tråd och crimpers tråd.
14

Gå under huven igen och kör ett avsnitt av tråd från "G" inlägg på styrboxen till en solid bergvärme. Pressa en blå spade kontakt i ena änden av tråden och tryck på terminalen på "G" inlägg, och crimp en ring terminal till den andra änden.
15

Skruva ringen terminal till bergvärme med borrmaskin och självgängande skruvar.
16

Kör ett avsnitt av tråd från "+" terminal på kontroll blocket till säkringsplinten. Pressa en blå spade kontakt i ena änden av tråden och tryck terminalen på "+" inlägg.
17

Strip 1/2-tums utanför änden av tråden och linda den runt den skruvas positiva terminalen som går in i säkringsboxen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60034.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.