Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Mazda Miata Rotor & Brake Installation

Den tvåsitsiga Mazda MX-5 Miata är en rolig, sportig bil. Det har uthärdat tre generationer redesigns sedan den infördes 1989. Precis som med alla fordon på vägen, men kommer bromsarna måste så småningom bytas ut. Byta bromsarna själv på Mazda Miata hjälper dig att förstå hur bromsarna fungerar, spara tid och pengar, och belöna dig med erfarenhet av att bygga en relation med din bil. Vissa specialitet verktyg kommer att krävas, liksom en grad av hantverk. Var noga med att ge dig själv gott om tid att byta kuddar och rotorer. Fram Rotor och Brake Installation

lyfter säkert bilen och stödja den på pallbockar. Spricka muttrarna löst med Miata på marken före lyft, om du inte har lyxen av en kompressor och tryckluftsverktyg. En annan bra idé innan du börjar är att ta bort en tredjedel av bromsvätska från huvudcylindern sifon. Detta sätt, gör huvudcylindern inte svämma över när du dra tillbaka bromsok kolvarna och kraft vätska baklänges genom den hydrauliska system.After bort hjulen, ta bort botten bromsok bult och sedan svänga bromsok uppåt och ta bort den från den övre bromsok slide bult genom skjuta det ifrån dig. Stöd bromsok med ett bungee rep eller mekaniker tråd. Dynorna kan bändas ur bromsok fästet, och det rekommenderas att ta av plattan klipp och antingen rengöra dem eller ersätta dem med nya. Nästa, ta bort Bromsokshållare bultarna och ta bort bracket.The främre rotorerna kan ha behålla bultar som måste tas bort med hjälp av en hammare och en slagskruvdragare. När de tas bort, kommer du att kunna ta bort rotor.Compress bromsok kolv med ett par kanal lås, en stor C-klämma eller ett bromsok tillbakadragande tool.To installera, se till att rengöra beläggningen på de nya rotorer med a delar renare eller broms renare spray. Se också till att tillämpa en hög temp bromsen smörjmedel till bromsok bolt diabilder och till dynan klipp. Torka någon av överflödigt smörjmedel som kan få in de nya rotorer.
Bakre rotorn och Brake Installation

bakre rotorn och broms installationen är mycket lik den fronten, men den övre bromsok bulten avlägsnas och bromsok svängs nedåt. Parkeringsbromsen kabeln är också integrerad med den bakre bromsok och kommer att behöva tas bort och ersättas. Se till att korrekt installera och justera justerskruven. Senare modell Miatas också använda en skruv-in typ bromsok kolv i bak, så de verktyg för att komprimera de främre bromsok inte fungerar. Specialverktyg krävs för att skruva i bromsok kolvarna, men de är både tillgängliga och överkomliga i de flesta delar butiker.
Efter bromsarna Ersatt

När bromsarna ersätts, åt hjulmuttrarna och åt till specifikationer, se till att pumpa fotbromsen för att sittplats dynorna till rotorerna. Detta kommer också flytta det hydrauliska trycket tillbaka från huvudcylindern mot de komprimerade bromsok. Misslyckas det här kommer att resultera i någon bromsning svar från Miata eftersom kolvarna inte har haft tid att sträcka ut ur hålen. Detta kan leda till en allvarlig olycka. Var noga med att kontrollera vätskenivån i huvudcylindern när du har pumpat foten bromspedalen tillräckligt många gånger för att känna sig fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57296.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.