Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsoken och rotorer

Ändra bromsoken och rotorer på din bil är inte svårt att göra. Bromsoken håller bromsbeläggen, och de arbetar tillsammans med broms rotorer för att bromsa och stoppa bilen med hjälp av friktion och hydraulik. Med det höga priset på arbetskraft i reparationsverkstäder, är det skönt att veta att du kan byta ut broms rotorer och bromsok själv i cirka 45 minuter per hjul. Saker du behöver
Automobile jack
stödbenet
rörtång
stoppklossar
Hylsnyckelsats
Wrench in
dräneringskärlet
Turkiet Baster

Visa fler instruktioner
1

Park din bil på en nivå, fast underlag. Öppna motorrummet och 2/3s sifon i bromsvätskan ur huvudcylindern med en kalkon baster. Sprutar bromsvätskan i ett avlopp pan för senare återvinning. Placera stoppklossar bakom bakhjulen.
2

höja fordonet med en bil jack. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Avlägsna muttrarna från hjulet med en rörtång. Dra av hjulet från bilen.
3

bort bromsoket med en hylsa och spärrskaft för att lossa fästbultarna. Lossa bromsledningen från bilen med en skiftnyckel och dra bromsok bort från bilen. Dra bromsrotorn av hjulet församling.
4

Installera den nya rotorn på hjulaggregatet. Fäst den nya bromsledningen till nya bromsok med en skiftnyckel. Anslut den andra änden av bromsledningen till bilen. Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket och placera den på fästet. Dra åt fästbultarna med hylsa och spärrskaft.
5

Återmontera ratten på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under fordonet och sänk den till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet. Refill huvudcylindern med bromsvätska vid behov. Pumpa bromsarna flera gånger så bromsbeläggen sätta sig på rotorerna ordentligt. Bromspedalen ska kännas fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58560.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.