Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bestrida en mekaniker Bill

En av de viktigaste sakerna i att äga en bil är att hålla dess underhåll uppdaterade så det är fortfarande en pålitlig transportmedel för dig. När din bil behöver reparationer eller en tune-up, kan kostnader lägga upp, och du kan sluta med att bestrida en mekaniker proposition om du inte är överens med den totala kostnaden. Här är hur man ska gå om det på bästa möjliga sätt. Instruktioner
1

Anteckna din mekaniker fakturering praxis. Ta emot en skriftlig uppskattning av avgifterna i förväg kan hjälpa avvärja bill tvister. Stora auto organ butiker får lägga upp sina timpriser på en stor skylt som är synlig för kunderna. Mekanikern ska kontakta dig för att söka tillstånd innan några reparationer på din bil.
2

Granska din faktura personligen med din mekaniker. Din faktura kommer innehålla kategorier av avgifter, såsom arbete och delar. Be att din mekaniker förklara varje avgift på din faktura, och jämföra dessa förklaringar till din uppskattning och /eller om mekaniker sökt din tillåtelse innan du slutför dessa tjänster.
3

Kontakta lokala mekaniker att jämföra priser. Även andra mekaniker får ut mindre eller mer för liknande tjänst till din bil, ska räkningen vara jämförbar i kostnad.
4

Bestäm om försäkringar eller garantier täcker alla utestående räkningar. Kontrollera om din bil fortfarande är under garanti och om reparationer gjorts passa in i din garanti klausul.
5

Placera din tvist i skrift. Om du fortfarande i tvist med mekanikern över lagförslaget, är det dags att ta upp frågan med mekaniker chef eller huvudkontor. Skriva ett brev som förklarar alla detaljer om din tvist, samt att ge underlag för jämförbara priser och /eller att mekanikern att följa några uppskattningar kommer att hjälpa dig i denna process.
6

söka juridisk rådgivning om försök att lösa din tvist gå obesvarade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59848.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.