Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur justera parkeringsbromsen på en 2002 Tahoe

Mest General Motors lätta lastbilar och stadsjeepar från perioden 2000 2006 års modell år använder en fyrhjulsdriven systemet skivbroms för ökad bromskraft. Parkeringsbromsen för dessa lastbilar är ett helt oberoende system för bromsbackar ligger innanför den bakre skivbromsrotorn. Justering av parkeringsbroms på en 2002 Tahoe, eller någon liknande GMC fordon, kräver särskild omsorg. Saker du behöver
Grundläggande uppsättning handverktyg
Kent-Moore J21177A bromstrumma-till-sko fria rum
Ordet jack Sida 2 pallbockar
bungee rep
Visa fler instruktioner
1

Jack upp den bakre delen av fordonet och stödja den med domkraften. Ta bort både bakhjul och däck församlingar. Gör en markering över bromsen rotorn och navet, så att du kan installera det igen i samma läge. Placera en C-klämman över bromsok, mellan den bakre delen av bromsok kroppen och den yttre bromsklossen. Dra åt klämman successivt att komprimera skivan-bromskolven.
2

Ta bort C-klämman från bromsoket. Ta bort muttern och bulten från kvartal axeln sköld på bromsok, och ta bort skyddet. Ta bort de två bromsok bultar och dra bromsoket från rotorn. Häng bromsoket med ett bungee rep. Avlägsna rotorn genom att vrida den långsamt medan dra bort den från navet. Du kanske behöver trycka änden av navet eller rotorn med en hammare för att separera rotorn och låt det lossna.
3

Rengör all rost från navet-monteringsytan samt på bromsrotorn flänsen, där den möter navet. Detta kommer att hålla rotorerna sanna och undvika pulsering. Rengör med en stålborste. Använd en ren trasa för att avlägsna smuts och skräp på skorna parkeringsbroms.
4

Använd J21177A verktyget för att mäta den yttre ytan av bromsrotorn "hat", eller det område som skorna driva emot. Lås mätaren på plats och lägg den andra sidan av mätaren över skorna parkeringsbroms vid sin bredaste punkt. Vrid justeringsmuttern tills parkeringsbromsen skorna kontakta mätaren. Detta ger rätt sko-till-trumma avslut. Upprepa för den andra sidan.
5

Installera bromstrumman på nav, rada upp markeringarna så att du installerar dem i samma position. Installera bromsoken och kvartal axeltätning. Montera hjul och däck församlingar. Kontrollera att equalizer muttern på parkeringsbromsen kabeln är tight. Ansök och släpp pedalen parkeringsbromsen tre gånger. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58312.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.