Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsar på en 1993 Ford Probe

Bromsar ge bilens bromskraft. Failing bromsar, självfallet, utgör en stor fara för dig och andra. Om dina bromsar känns squishy eller om du måste pumpa dem några gånger för att aktivera dem, de behöver reparation. Om en fysisk kontroll av skor och rotorer visar några problem, kan du ha luft i bromsledningar. Utvisning luft från bromsledningar är ett rutinmässigt underhåll som din mekaniker ska göra varje gång dina bromsbelägg byts ut. Men blöder bromsarna är ett jobb som alla kan göra för att de flesta bilar med lite motivation och lite know-how. Blödning 1993 Ford Probe bromsar är en enkel process. Du kommer att behöva en assistent. Saker du behöver
Jack
4 pallbockar
rörtång
DOT-3 bromsvätska
Wrench
Plastslang
Clear plastflaska
Helper Review
Visa fler instruktioner
1

Lossa alla muttrarna på fordonet. Höj varje hjul från marken, en i taget, placera pallbockar under rambalkar vid varje hjul tills alla fyra hjulen är upplyfta från marken. Ta bort muttrarna och däck och ställ dem åt sidan.
2

Tryck sondens bromspedalen flera gånger, med motorn avstängd, för att tömma eventuella kvarvarande vakuum tryck i ledningarna.

Billiga 3

Ta upp på bromsvätskebehållaren och toppen på behållaren med DOT-3 bromsvätska.
4

Börja med passagerarsidan bakhjulet. Lossa luftningsskruven något, med hjälp av en skiftnyckel, och se till att du kan lossa och dra åt skruven lätt för hand eller med skiftnyckel. Fäst plastslang på luftningsskruven och leda slangen i klar plast flaskan. Du kommer att vilja ha den lösa änden av slangen nedsänkt i bromsvätska, så tillsätt lite DOT-3 bromsvätska i flaskan så att änden av slangen är nedsänkt.
5

Ha din hjälpare Trampa fast i golvet och håll den där. Medan pedalen är nere, lossa luftningsskruven så att trycket på linjen skjuter bromsvätska genom din plaströr. Du bör märka luftbubbling ibland från rörets ände som är nedsänkt i vätska i klar plast behållare. Stäng skruven när flödet av bubblor och broms stannar vätska (det kan ta några sekunder). Ha din press hjälpare frisättning på bromsledningen.
6

Dra åt skruven med handkraft och toppen på bromsvätskebehållaren med ren DOT-3 vätska. Du är inte klar än.
7

Upprepa steg 5 och 6 tills inget du inte längre ser luftbubblor kommer ut ur röret när du lossa luftningsskruven. Dra åt luftningsskruven med skiftnyckel.
8

Upprepa steg 4 till 7 tills alla fyra däcken är klar. För korrekt blödning, upprepa processen för förarsidan bakbroms sekund, bromsa passagerarsidan fram tredjedel, och förarsidans bromsa sist. Kontrollera att bromsvätskebehållaren är aldrig mindre än halvfullt i en viss punkt.
9

Byt däcken och muttrarna och dra åt muttrarna för hand. Att arbeta på ett hjul i taget, använd domkraft för att höja bilen en aning i varje hörn så att du kan ta bort den i det hörnet. Sänk hjulet till marken, sedan upprepa på nästa hörn tills alla fyra hjulen är på marken. Dra åt alla muttrarna med klacken skiftnyckel.
10

Testa bromsarna. Om du märker ytterligare frågor efter att framgångsrikt blöder bromsarna, kommer du vill konsultera en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58430.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.