Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Ford Explorer

När dina rotorer blir skev eller sliten på din Ford Explorer, är resultatet ett mycket motbjudande rysa varje gång du bromsar, oftast tillsammans med någon dunkande och skrikande. Om detta låter som din Explorer, då är det dags att byta ut de gamla rotorer för nya. Instruktioner
1

Köp nya rotorer för din Ford Explorer på din lokala Biltema eller online. Ersätt alla rotorerna på en gång eller åtminstone den främre eller bakre rotorpar samtidigt för säker bromsverkan.
2

Höj din Ford Explorer och se till att blockera hjulen att hålla din fordonet från att rulla medan du arbetar. Ta det monterade däcket på första hjulet du tänker arbeta på.
3

bort bromsok montering bultar med en hylsnyckel eller luft Ratchet. Om du inte kan glida bromsok bort av bromsskivan (rotor), kan du behöva använda en C-klämma för att komprimera kolven (särskilt i dubbla kolvar modeller) tillbaka för att tillåta dig att flytta bromsoket.

4

Använd mekaniker tråd för att avbryta bromsok och bifogade bromsslang ur vägen när du tar bort den gamla rotorn. Låt inte bromsledningen blir bortkopplad från oket och bromsarna måste luftas.
5

Dra av den gamla rotorn och rengör området runt navet med en fuktig trasa. Applicera en liten mängd gängsmörja till navflänsen och sedan lägga den nya rotorn på plats på navet.
6

Byt bromsok och bromsledningen till sina ursprungliga positioner och sedan skruva fast bromsok fästskruvar med momentnyckel eller en luft spärrnyckel med en lämplig adapter till 100 ft lbs. (136 Nm).
7

Montera hjulet montering och däck. Upprepa processen för varje ytterligare rotor. När du är klar, sänka din Explorer, dra åt muttrarna med momentnyckel och pumpa bromsarna tills pedalen känns fast. Provköra din Ford Explorer för att se till att rotorn installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56982.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.