Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 1994 Ford Taurus

Den 1994 Ford Taurus kommer med skivbromsar fram och kan även komma utrustad med bakre skiva eller bak trumbromsar. Byte av främre bromsarna i Oxen är en relativt oförändrad process oavsett vilket år det är, de bakre skivbromsar använder ett annat förfarande för att dra tillbaka bromsok kolv än gör fronten. Ett specialverktyg krävs för att skruva den bakre bromsok kolven i bromsoket hålet. Annars är förfarandet ganska lik den främre bromsbelägg ersättare. Saker du behöver
Hydraulisk flaskdomkraft eller domkraft
Jack står
Hjulmutternyckel
Bromsvätska hävert
låsmekanism vätska Mössor och Hylsnyckelsats
Bromsok S-krok
4-tums C-clamp
Skruvmejsel
Medium-grit sandpapper
Bromskloss ersättare in med smörjmedel
Momentnyckel med 19mm socket
Visa fler instruktioner

1

Ta bort locket till huvudcylindern och sedan sifon ut 1/3 av bromsvätska inifrån det. Kassera den gamla vätskan på lämpligt sätt. Sätt tillbaka locket till huvudcylindern.
2

Lossa hjulmuttrarna med Hjulmutternyckel innan du lyfter Taurus.
3

Lyft Taurus, en sida åt gången, med domkraften och sedan stödja varje ramlisten försiktigt på jack ställning. Slutför bort hjulmuttrarna och hjul.
4

bort hållarna bromstappen med en spärr och en socket set. Ta bort bromsok och stödja det till fjäderben våren med en tjocklek S-krok. Detta kommer att förhindra att skada uppstår på den hydrauliska broms slang. Var noga med att inte vrida bromsok och broms slang vid byte.
5

Avlägsna utombordaren pad och inombordsmotorer pad från okhus. En skruvmejsel kan hjälpa att ta bort klämmorna av dynorna. Placera en av de gamla kuddar mot bromsok kolv och använd 4-tums C-klämma för att komprimera bromsok kolv inåt tills den bottnar. Dra åt C-klämma långsamt så bromsok kolv inte uppstår skador.
6

Inspektera rotorn för synliga skador på ytan. Om du inte byta ut den, använd en medellång-grit sandpapper för hand-sand glaset från ytan.
7

Installera invändiga och utvändiga dynor till bromsoket. Kontrollera att skallra klipp sitter i ordentligt och hålla dynorna i rätt position till okhuset. Applicera ett tunt lager smörjmedel på integrerad bromsok säte knogen där bromsok ankare till. Montera bromsok och sedan ersätta hallarna bromstappen och dra åt. Upprepa samma procedur för den andra sidan.
8

Byt hjul och hjulmuttrar och dra sedan åt dem till 100-fot pounds med momentnyckel och 19mm uttaget efter att sänka bilen till marken. Pumpa fotbromsen flera gånger för att placera elektroderna mot rotorerna. Kontrollera huvudcylindern igen och fylla på bromsvätska, om nödvändigt, med ny bromsvätska. Provköra Taurus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57432.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.