Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur jag Lossa bromsarna på en 1996 GMC Truck?

Den 1996 GMC truck är utrustad med skivbromsklossar på framhjulen och skor broms på bakhjulen. Om bromsbeläggen eller bromsbackar slits för långt, kan de orsaka skador på broms rotorer eller bromstrummor. Skadan kan vara allt från överdriven räffling för hårt slitage. Tillämpa bromsar skadade broms rotorer eller bromstrummor kan ibland leda till att bromsarna fastnar. När bromsarna fastnar, kommer de att behöva frigöras från rotorerna eller trummor innan bromsarna kan ersättas. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Jack står
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums set drivhylsa (Metric) katalog Små spett
bungee rep
Ficklampa
Stor skruvmejsel
Handhållna slägga
Visa fler instruktioner
Lossa främre bromsbelägg
1

Dra 1996 GMC lastbil på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn.
2

Lossa muttrarna från de främre och bakre hjulen ungefär en fjärdedel av ett varv med ett däck verktyg eller en rörtång.
3

Jack framänden upp med en domkraft och placera pallbockar under ordentlig front stöttningspunkter. Sänk bilen på läktaren. Dra domkraften ut och flytta den till den bakre delen av trucken. Hissa upp bakdelen av trucken och plats den andra pallbockar under lämplig bakre lyftpunkterna. Sänk bilen på pallbockar och lämna uttaget på plats. Slutför bort muttrarna från de främre och bakre hjulen. Dra hjulen av och placera dem platt ner på ytan.
4

Leta bromsoket som är monterad på den främre förarsidan brake rotor. Lossa och ta bort de två bultarna på baksidan av bromsoket med en spärr och en metrisk socket. Skjut slutet av en liten bändjärn mellan bromsrotorn och den yttre bromsbelägg som är på baksidan av bromsrotorn. Bänd utombordaren bromsbelägg fram och tillbaka tills oket är löst nog för att ta bort från rotorn.
5

Dra tjocklek av av toppen av bromsrotorn och häng den till en av de fjädringskomponenter bakom ratten navenheten med ett bungee rep. Dra bromsbelägg ur bromsoket. Inspektera bromsbelägg för stort slitage. Även inspektera bromsen rotor för stort slitage och spårstickning. Byt ut bromsbeläggen och bromsskivan, efter behov. Flytta till passagerarsidan framhjulet och upprepa samma process att frigöra bromsbelägg från rotorn. Addera Frige bakbromsen Skor
6

Skjut under förarsidan bakdelen av trucken och lokalisera justeringen hålet på den nedre delen av bromsbacken stödplåten. Justeringen hål kommer att ha en gummiplugg inne i den. Bänd gummipluggen ur hålet med spetsen på en skruvmejsel.
7

Shine ficklampan genom justering hålet och leta start växlar på bromsen skon justerare. Skjut kugghjulen en i taget moturs med skruvmejseln tills bromsskorna har helt indragna bort från insidan av bromstrumman. Använd ficklampa för att inspektera rörelse bromsbackarna, om det behövs. Denna process kommer att släppa bromsbackarna från bromstrumman.
8

Flytta över till den främre delen av förarsidan bakhjulet och dra bromstrumman bort av navet med händerna. Om trumman har fastnat, använda en handburen slägga för att knacka på baksidan av trumman tills det är löst. Dra trumman av och placera den på marken.
9

Inspektera bromsbackarna och bromstrumman för skador som överdriven räffling eller onormalt slitage. Byt ut skorna och trumman om det behövs.
10

Flytta till passagerarsidan bakhjulet och upprepa samma process för att befria bromsbackarna från bromstrumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59123.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.