Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en Ford Ranger

Ford Rangers, som alla andra bil eller lastbil, behöver få sina bromsbelägg ändras regelbundet. Ford Rangers använder samma system bromsbelägg som Ford Explorer och underlåtenhet att upprätthålla dem resulterar i att äventyra funktionen av bromssystemet, och därmed ökar risken för olyckor och skador på dig själv, dina passagerare och till främlingar. Lyckligtvis kan bromsbelägg ändras hemma. Lär dig hur man gör det på din Ford Ranger och hålla ditt bromssystem aktuell. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Lug-nut Ratchet skiftnyckel Mössor och Hylsnyckelsats
Large C klämma
Anti gripa grafit förening
Rag
klädhängare
Replacement pads (med shims)
Visa fler instruktioner
1

bort navkapseln från fälgen, om din Ranger har en navkapsel, och lossa framhjulsdrivna muttrarna med klacken skiftnyckel innan du lyfter upp Ranger. Helt enkelt knäcka nötter så de kan vara hand-lossas när ranger lyfts.
2

Lyft Ford Ranger, med hjälp av domkraft. Lyft ena sidan i taget så att du kan byta dynorna en sida i taget.
3

Placera storskalig C klämma över toppen av bromsok så klämman placeras rätt upp mot insidan sektionen av okets hus. Kontrollera att skruven drivdelen av klämman är också tätt mot den yttre dynan. Nästa, dra åt klämman så att klämman pressar kolvarna i oket direkt i hålen. Om din Ranger har dubbla kolvsok, som de flesta gör, kommer klämma en kolv i full utsträckning tillräcklig för att komprimera den andra som du kan bara placera klämman mot en av kolvarna.
4 < p> Hitta både av tjocklek fästskruvar belägna på den inre kanten av bromsok och ta bort dem. Använd Ratchet och uttag för att ta bort båda bultarna.
5

bort bromsok som kolvarna nu komprimeras, vilket gör för enkel borttagning av bromsok. Använd hängare metall päls och böj det att koka ihop en provisorisk hängare som kommer att stödja tjocklek i samband med chock fäste.
6

Bänd ut de gamla kuddar med en skruvmejsel. Bänd ut dem ur bromsok fästet som täcker rotorn. Du kanske inte behöver skruvmejseln om dynorna är löst nog.
7

Placera shims så de är installerade på baksidan av fästplattan på dynorna. Underläggsplattan kit du köper kommer med några eftermarknaden kuddar och kan kräva att du dra av plastfolie innan mellanlägget till dynan. När mellanläggen är placerade, installera kuddar i bromsoket fästet.
8

Flytta bromsok över nyinstallerade klotsarna och rotorn. Torka rent de kvarhållande bultarna, med en ren trasa och applicera ett lager antikärvningsmedel på den släta delen av bulten. Var noga med att inte använda någon av de anti-gripa på bultens gängor. Skjut bultarna i bromsoket först med handen och dra åt dem med hjälp av ett Ratchet och uttag.
9

Sätt tillbaka hjulet på bilen och skruva på hjulmuttrarna. Dra åt hjulmuttrarna så att de är säkra innan du sänker trucken. När lastbilen sänks, avsluta jobbet genom att åter dra åt muttrarna, med klacken skiftnyckel. Upprepa samma steg för den andra sidan av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58388.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.