Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Hjullager på en Ford F-150

Ford F-150 ½-tons lastbil använder koniska rullager inrymt i rotornavet. Det finns en liten yttre axiallager och ett inre lastbärande. Smörj var 30.000 miles för förebyggande underhåll. Båda lagren har separata lagerbanor, som trycks in i navet i motsvarande lagerbanan urtag. Lagren och raser kan köpas på någon auto-delar butik, om inte Ford F-150 är äldre än 10 år gammal, i vilket fall du kan behöva få delar från en Ford återförsäljare. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Ratchet set av uttag
Stora justerbara Wire skiftnyckel
fräsar
sprintar
Hammer
6-tums eller längre mejsel
Tub av lagerfett
lagerkapsel remover verktyg
bit tråd
Visa fler instruktioner
1

Raise lastbilen med ordet jack och stödja den av ramen med pallbockar. Ta däcken, med hjälp av rörtång för att ta bort muttrarna. Ta bort de två reglaget bultarna som håller bromsoket till sitt fäste med ett uttag. Lyft bromsok från rotorn och dra den från våren med en lämplig bit ståltråd.
2

Ta bort skruvarna i bromsok-monteringskonsolen med en socket och ta bort konsolen. Avlägsna smörjkoppen med lagerskålen borttagningsverktyg. Klipp och avlägsna sprinten i änden av spindeln med hjälp av avbitartång. Lossa och ta bort den stora muttern lagerhållare på spindeln med stor skiftnyckel.
3

Fatta tag på båda sidor av rotorn och skaka den för att tvinga fram axiallagret ut ur rotorn. Den stora brickan kommer att komma ut först, följt av lagret. Lay lagret på en ren trasa.
4

Installera den stora muttern några gängor på spindeln. Tag i rotorn igen, och med en snabb ryck, dra av rotorn från spindeln. Den stora muttern kommer att fånga det bakre lagret, orsakar det att dras ut ur navet, tillsammans med den bakre fettätning. Lay rotorn på en ren hård yta. Använd mejseln genom att placera spetsen på insidan läppen på en av lagerbanorna och hammare det ut. Hammare det på alla fyra väderstreck, så att det kommer ut jämnt. Vänd på rotorn och göra samma sak för den motsatta sidan.
5

Installera de nya lagerbanorna genom att skjuta dem med den koniska utåt, så långt det är möjligt, för hand. Placera den gamla rasen ovanpå den nya rasen och hammare loppet i navet tills det tar stopp. Packa båda lagren med lagerfett.
6

Vrid rotorn så att den är vänd nedåt. Montera det bakre lagret och fettätning. Peka på tätningen med en hammare tills den är jäms med navet. Skjut rotorn på spindeln och medan du håller den på, installera det främre lagret, följt av stor tvättmaskin och stor mutter. Kör muttern ner så långt som möjligt för hand.
7

Ställ förspänning på lagren genom att dra åt den stora spindeln muttern med skiftnyckeln tills det blir hårt nog för att erforderliga trycket för att fortsätta. Rotera muttern moturs, som att backa bort det ett halvt varv. Montera locket låsbrickan över den stora spindeln muttern och sätt en saxpinne. Installera smörjkoppen och knacka på den med hammaren. Montera bromsok monteringsfäste och tjocklek och dra åt alla skruvar ordentligt. Montera däcket och dra åt muttrarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60657.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.