Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar bromsarna på en 2007 F150 SuperCrew

F-serien raden av pickuper har varit på väg sedan 1948 års modell, som erbjuder F-1, F-2 och F-3. Ford numreringen systemet på alla tre lastbilar år 1953 till mer igenkännbar F-100, F-250 och F-350. Den mest sålda modellen i lineupen, F-150, anländer inte förrän 1975. 2007 F-150 SuperCrew bas format kom med en 248-hästkrafter, 4,6-liters V-8 och bakhjulsdrift. Fastställande bromsarna på basnivån 2007 F-150 SuperCrew är en enkel uppgift, den svåraste delen är att tillämpa den monstruösa mängd vridmoment som behövs på den främre spindeln muttern. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
bungee rep
Spetstång
Breaker bar (tillval) katalog Hub och rotor montering (om det behövs) katalog Mikrometer (tillval) katalog Momentnyckel Sida 2 nya sprintar
dräneringskärlet
8-tums C-clamp
Blocknyckelsats
DOT 3 bromsvätska
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
Frambroms
1

Lossa främre muttrarna med Ratchet och uttag. Höj den främre delen av F-150 med en domkraft och skjut jack står i dess rambalkar. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och ta bort framhjulen från lastbilen.
2

Ta bort de två bromsok styrpinnarna med en spärr och uttag, och dra bromsok från sitt fäste. Stöd bromsok från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee rep
3

Dra bromsbelägg från bromsok fästet och dra de två pad tofflor -. Metallen shims ovanför och nedanför där Dynorna sitter - från bromsok fästet. Ta bort de två skruvarna som håller bromsok fästet med en spärr och uttag, och ta bort bromsok fästet från spindelenhet.
4

Dra sprinten från spindelaxeln med nål-tång, ta sedan bort kronmuttern hållaren från spindeln axeln. Avlägsna spindeln muttern med en spärr och uttag, denna mutter är väldigt tight, så du kan behöva ersätta spärren med en breaker bar för extra hävstångseffekt. Kasta spindeln muttern, eftersom det är en en-gång-användning komponent.
5

Dra navet och rotoraggregatet utanför den främre spindeln.
6

Kontrollera rotorn för defekter, inklusive djupa spår, bevis för slipning, en spegelblank glans eller hudsprickor. Om några defekter, byt rotorn med en ny. Alternativt, om du har tillgång till en mikrometer, kan du mäta tjockleken på rotorn och jämföra den med kassering specifikation av 1,122 inches. Om rotorn är över denna tjocklek, kan du ha en verkstad eller bilreparationer anläggning försök att skära eventuella defekter från rotorn.
7

Set originalet, nya eller återuppstod nav och rotor montering på lastbilens spindel och hand-gänga en ny trapetsmuttern på spindeln axeln. Dra åt spindelmuttern till 295 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Skjut hållaren spindel muttern på spindeln axeln och placera den över spindeln muttern, så en dalgång i hållaren s krenelerade topp sammanfaller med hålet genom spindelaxeln. Skjut en ny saxpinne genom spindelaxeln och böja sina ben i motsatta riktningar med nål-tång för att låsa den på plats.
8

Set bromsok fästet på plats på spindeln montering och hand- Trä de Okfäste bultar. Dra åt Okfäste bultarna till 148 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Press ny platta tofflor, som kommer med de nya bromsbelägg, på plats på bromsok fästet - de är asymmetriska, så de passar bara vänd åt ett håll. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet.
9

Placera ett uppsamlingskärl under bromsoket och sätt den gamla inre bromsbelägget i bromsoket, så det kommer i kontakt kolvarna inuti bromsoket. Placera en 8-tums C-klämman över tjocklek, så att dess skruvdel kontakt med den inre bromsklossen och dess fasta kontakter del den bakre delen av bromsoket. Öppna bromsok s avluftningsventilen genom att vrida den ett halvt varv moturs med en kombination skiftnyckel. Omedelbart börja dra åt C-klämman och fortsätt dra åt den tills det stannar. Omedelbart åt avluftningsventil och ta bort C-klämman. På sin konsol och hand-gänga sina pins på plats
10

Skjut bromsoket. Dra bromsok stiften till 55 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Upprepa steg 2 till 10 för att byta bromsbelägg på andra sidan av F-150.

12

tillbaka hjulen och dra åt muttrarna. Höj lastbilen utanför domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 150 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
13

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Om det inte är på "Max" linje på behållaren, skruva av locket från behållaren och tillsätt DOT 3 bromsvätska tills den når "Max" linje. Dra åt locket på huvudcylindern.
Bakbromsarna
14

Lossa de bakre muttrarna med Ratchet och uttag. Wedge stoppklossar under framkanten på framhjulen. Lyft den bakre delen av lastbilen och position pallbockar under varje sida av bakaxeln, ungefär 12 inches från differentialen. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och dra hjulen från de bakre naven.
15

Följ steg 2 och 3 i avsnittet "Frambroms" för att ta bort bromsok, fram kuddar, tofflor pad och Bromsokshållare.
16

Dra den bakre rotorn från trucken, om rotorn inte dra bort lätt, lätt knacka runt den bakre delen av rotorn med en gummiklubba för att frigöra det. När du tar bort rotorn, göra vissa att inte störa någon av skon parkering bromsdelarna.
17

Följ steg 6 i avsnittet "Frambroms" för att inspektera rotorn. Om du använder en mikrometer för att mäta rotorn, är kasta-specifikationen för den bakre rotorn 0.728 inches.
18

Tryck på nytt, original eller återuppstått rotorn på bakre navet. Du kan behöva vicka rotorn en aning för att få det att rensa skorna parkeringsbroms, speciellt om du installerar en ny rotor.
19

Installera de bakre bromsarna genom att följa stegen 8 till 10 i avsnittet betitlade "Frambroms."
20

Upprepa steg 2 till 6 för att byta bromsar på den andra sidan av lastbilen.
21

tillbaka hjulen, sänk lastbil och fylla på bromsvätska, om det behövs, genom följande steg 12 och 13 i avsnittet "Frambroms." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59340.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.