Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en Ford Taurus bakbroms Rotor

Taurus har varit en långlivad medelstora sedan i Ford Motor Company. Den har skivbromsar fram, medan de bakre bromsarna kan vara trumma eller skiva. Till skillnad från de främre rotorerna är de bakre rotorerna fast klädd utan ventilationshålen. Eftersom de bakre skivbromsar bara ge 30 procent av bromskraften, får de inte så heta som de främre bromsarna och kräver inte ventilationshålen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn skiftnyckel
Ratchet
Caliper krok
Ny handpump
plåtburk
Bromsvätska
Hammer
Penetrerande smörjmedelsspray
Hylsnyckelsats
Spårskruvmejsel
Caliper reset Tool Review Smärgelduk
Momentnyckel
Replacement rotorer
Brake Spray
Shop trasor

Visa fler instruktioner
1

bort 1/3 av bromsvätskan från huvudcylindern, med hjälp av den nya handpumpen. Pumpa vätska i en plåtburk och sedan kassera den. Byt ut huvudcylindern locket innan du fortsätter.
2

Kontrollera att Oxen är i växel och parkeringsbromsen är inte inställd. Du kommer inte att kunna ta bort de bakre bromsok om du dra åt parkeringsbromsen.
3

Lossa hjulmuttrarna på bakdäcken 1/8 av ett varv, med däck järn skiftnyckel , och lyft sedan den bakre delen av Taurus med en domkraft och säkert stödja bilen på pallbockar.
4

Finish bort hjulmuttrarna och ta bort däcken.
5

bort bromsok bultar, med en spärr och en lämplig hylsa.
6

Bänd bromsok bort av dynorna och rotor med en skruvmejsel. Det finns inget behov att ta bort anslutningen parkeringsbromsen från bromsoket. Stöd bromsok till bakre fjäderben spiralfjädern med ett skjutmått krok, ur vägen.
7

Ta bort elektroderna från bromsok fästet, notera hur de är placerade i hållaren. Om du inte byter dynorna, så du behöver för att installera dem i samma position som de togs bort från. Ta bort Okfäste bultar, med en spärr och lämplig hylsa, och ställa undan hållaren.
8

Använd spårskruvmejsel för att bända loss de två rotorer låsringarna ligger på lug dubbar om närvarande. Du behöver inte återanvända dem.
9

Avlägsna rotorn från hjulnavet. Om rotorn sitter fast i navet av rost, sedan spraya penetrerande smörjmedel runt omkretsen av rotorn till navförband och låt det dra i några minuter. Använd en hammare för att slå den platta navet av rotorn, men inte plattan yta där dynorna kontaktar. Strike navet av rotorn i olika positioner om det är envis. Spraya mer penetrerande smörjmedel om det behövs, och fortsätta att slå den med hammaren tills den lossnar.
10

Rengör framsidan på hjulnavet med en bit smärgelduk för att avlägsna någon synlig rost. Rengör runt kanterna navflänsen också.
11

Spraya en ny rotor med broms renare spray för att rensa bort den klibbiga rostskydd beläggning. Var noga med att spraya båda sidor, även på baksidan av navet parning rotorns yta. Torka rotorn torrt med en ren butik trasa
12

Byt bromsok fästet och dra åt bultarna till 120 -.. Till 130 fot pounds, med momentnyckel och uttag
13

Byt ut elektroderna i bromsok fästet i sina respektive positioner.
14

Använd bromsok reset verktyg och lämplig adapter för att slå bromsok kolven medurs i bromsoket kolvloppet tills det sitter ordentligt. Placera bromsoket över dynorna och rotor, anpassa bromsok bultar i bromsoket och knoge anslutning. Dra åt bultarna till 35-fot pounds, med momentnyckel och uttag.
15

Upprepa proceduren för den andra sidan. Rotorer och kuddar bör alltid bytas i set. Byt hjul och hjulmuttrar och dra sedan åt dem till 100-fot pounds med momentnyckel och uttag. Dra åt hjulmuttrarna i ett stjärnmönster när Oxen är tillbaka på marken.
16

Pump bromspedalen flera gånger att förlänga bromsok kolvarna tillbaka ut ur hålet och sittplats dem mot ytan av rotorn. Efter detta steg, kontrollera bromsvätska och lägg till ny bromsvätska vid behov. Provkör Taurus för korrekt bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57526.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.