Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vet jag om luftflödessensorn Är Out

Massan luftflöde (MAF) sensor mäter mängden luft som kommer in ett fordons motor genom insprutningssystemet. MAF-givaren är väsentligt för reglering av flödet av luft och bidrar till att säkerställa en korrekt blandning av luft och bränsle. När en luftmassemätaren inte fungerar korrekt, kommer din motor effektivitet minskar och avgasreningssystemet fungerar inte ordentligt. Det finns flera tecken som hjälper dig att avgöra när en luftmassemätare är ute. Instruktioner
1

Titta på instrumentpanelen för att se om "Check Engine" eller "Tjänsten Engine Soon" är ljus visas. När en luftmassemätare krånglar, detekterar motorns dator ett problem i en av avgasreningssystem komponenter och aktiverar denna varningslampa.
2

Starta motorn och kontrollera att rök kommer ut ur avgasröret. En dålig MAF sensor påverkar systemets utsläppskontroll och kommer att orsaka din bil att köra rik och utvisa rök genom avgasröret. Men en defekt MAF sensor kan också orsaka att motorn går magert. Du kan avgöra om detta är problemet genom att kontrollera varvräknare för att se om rpm nivån fluktuerar när motorn går på tomgång. Öppna huven och kontrollera tändstiften. Om det körs magert, kommer tändstiften beläggas med vit återstod. Å andra sidan, om det körs rik, kommer tändstiften beläggas med svart eller grå återstod.
3

Kontrollera om motorn går ojämnt, vilket kan vara ett symptom på en defekt luftmassemätare. Till exempel kommer en dålig MAF sensor orsaka motorn att snubbla och sedan återhämta sig när du startar bilen. Det kan också orsaka att motorn stannar helt, att du måste starta om den. Andra tecken på en dålig MAF sensor omfattar fördröjd acceleration och och motorn på tomgång ungefär när du sitter vid ett stoppljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62001.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.