Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Testa spole med en ohmmeter

Testa en spole med en ohmmeter ger ett definitivt svar, men specifikationerna för ohm värden varierar. Varje tillverkare har specifikationer som passar in i profilen för deras behov tändsystem. Till exempel behöver en bil avsedd för höga miltal olika spark krav än en truck som är konstruerad för att bära tunga laster. Dessa skillnader åstadkoms av storleken och antalet "lindningar" inuti spolen kroppen. Även testprocessen är densamma, olika lindningar ger olika motstånd avläsningar. Konsultera en service manual för korrekta resistansvärden. Saker du behöver
Ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Koppla den elektriska kontakten som förser batteriet och marken kretsen till spolen. Detta är känt som den primära kretsen, eller inmatning, till spolen. Det är också där de "primära lindningar" ta emot ström. Lindningar ökar 12 volt till 80.000 volt eller mer.
2

Test primärlindningarna genom att mäta resistansen. Tryck ohmmetern till de positiva och negativa anslutningarna på spolen. Ställ ohmmetern till den lägsta nivå och läsa motståndet värde. Det bör vara nära noll. Detta tyder på spolen har litet eller inget motstånd och makt kommer att flyta lätt.
3

Koppla ur en, tung spolens kabel som ger hög utspänning till distributören eller tändstift. Mät motståndsvärdet från vardera sidan av sladdkopplingsdonet - positiv eller negativ - till utgången kontakten på spolen. Det bör finnas ett visst motstånd, men det exakta antalet är tillverkaren-specifik. Värdet är oftast mindre än 20.000 ohm. Byt ut spolen om den inte uppfyller specifikationerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61247.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.