Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Kamaxel Technology

Kamaxlar är i centrum av ventiltider på alla fyrtakts-taktsmotorer. Grundtanken har förblivit detsamma --- att styra när insugs-och avgasventilerna öppna och stäng. Men innovation och ingenjörskonst av dagens konstruktioner är mycket annorlunda än när fyrtaktsmotorer producerades först. Historia

De tidigaste fyrtaktsmotorer utformades i slutet av 1800-talet. De var rudimentära motorer, och kamaxel design var ganska rå. Mycket av denna teknik var på plats förrän på 1920-talet. Många tidiga motorer ansågs "flata" motorer --- kammen och ventilen tåget var belägna inom blocket, och huvudet var platt.
Toppventilsmotorer Motorer

Overhead ventil motorer (OHV) var en annan kam-in-blocket design men flyttade ventil och ventilstyrning till toppen av topplocket. Denna design produceras mer makt och är fortfarande i produktion idag. Dessa motorer, som Flatheads, används kamaxlar /stötstänger för att manövrera ventilerna. Även känd som OHC motorer (Addera ditt Overhead Cam Engines

för "overhead cam" ), som används tidiga europeiska motorer cylindertoppen och ventil teknik som införlivade kamaxlar sitter direkt ovanpå topplocket. Dessa mönster är fortfarande populära idag. De kamlober är i direkt eller nästan direkt kontakt med ventilerna i stället för kraft överförs via stötstänger och vipparmar.
Dubbla överliggande kamaxlar

DOHC är en förkortning för "dubbla överliggande kamaxel." Principen är i stort sett densamma som i en OHC motor, förutom att två kammar driva inlopps-och utloppsventilerna --- en för varje typ.
Moderna konstruktioner

kamaxlar avsedda för rull lyftarna har funnits i många decennier i racing applikationer och har införlivats i produktionen OHV fordon sedan slutet av 1980-talet. Ytterligare teknik i OHC mönster omfatta armatur som elektromekaniskt kan förändra rörelse kamaxeln att ge en annan ventil åtgärd (VTEC mönster).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60268.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.