Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att reparera skivbromsar fram på en 1994 Geo Prizm

Den 1994 Geo Prizm är utrustad med skivbromsar fram. Skivans bromsbelägg är inneslutna inuti bromsok, som är monterade på de broms rotorer. När föraren trycker på bromspedalen, skjuter bromsok de skivbromsklossar mot de rörliga broms rotorer. Detta är den huvudsakliga process som stoppar 1994 Geo Prizm. Bromsbeläggen måste bytas ut innan de slits ner till slitagevarnarna närvarande inuti bromsbelägg, kan annars rotorerna skadas svårt. Saker du behöver
rörtång
hydraulisk domkraft
Safety står
Stor platt skruvmejsel
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums kit drivhylsa
Små rep
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park 1994 Geo Prizm på plan mark och dra åt handbromsen.
2

Lossa alla muttrarna från förarsidan och passagerarsidan framhjul.
3

Jack den främre änden av 1994 Geo Prizm upp. Placera säkerhet står under ramen järnväg, på båda sidor av Prizm. Placera säkerheten står nära den bakre delen av varje framhjul fack för att hålla vikten av Prizm, sedan sänka Prizm på pallbockar och lämna jack upp.
4

Avlägsna muttrarna från förarsidan och passagerarsidan framhjul. Ta bort hjulen och lägga dem platt, borta från arbetsområdet.
5

Flytta till förarsidan framhjul och lossa bromsoket från bromsskivan. Detta kan göras genom att skjuta platt skruvmejsel i den lilla öppningen på toppen av bromsoket. Bänd det yttre bromsbelägget mot bromsok cylindern tills cylindern är helt inne i okhuset.
6

Ta bort de två skruvarna glidstiftet från baksidan av bromsok med 3/8-tums spärrnyckel och ett uttag. De glidstift bultarna är de två viktigaste skruvarna som fixerar bromsok till bromsok fästet.
7

Dra bromsok från sidan av rotorn, sedan hänga bromsok framifrån våren eller framifrån fjäderben med rep eller ett bungee rem.
8

bort bromsbeläggen från de små metallklämmor. Dessutom, ta bort alla andra tillbehör bromsbelägg från bromsoket.
9

Placera den nya kuddar tillsammans med de små metallklämmor inuti bromsoket, tillsammans med andra tillbehör, skjut sedan bromsok, tillsammans med de nya beläggen rygg, på sidan av bromsrotorn.
10

Skruva de två bultarna glidstiftet tillbaka i den bakre delen av bromsok och dra åt med Ratchet och uttag. Skjut tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna på hjulbultarna. Dra åt muttrarna tills hjulet snurrar.
11

Flytta till passagerarsidan fram hjulet och följ samma anvisningar som ovan för byte av bromsbelägg. När du är klar byter ut bromsbeläggen på båda framhjulen, starta motorn och pumpa bromspedalen in och ut ett par gånger till sittplats kuddar till rätt avstånd från broms rotorer, stänga av motorn
12

Jack upp framsidan av Geo Prizm och ta bort säkerheten står. Sänk Prizm till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58150.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.