Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Inre delar av automatväxellådor

En automatisk växellåda innehåller mekaniska och hydrauliska system. De interna delarna samarbetar för att ändra växlarna beroende på fordonets hastighet. Planetväxelsystem

Automatiska växellådor har i allmänhet mer än en planetväxeluppsättning. De redskap uppsättningar inkluderar ett solhjul, en kuggkrans och tre eller fler växlar planet och ge framåt och bakåt utväxling. Planethjulen bundna till en planetbärare av axlar håller kugghjulen jämnt fördelade. Förflyttning av redskap och samspelet mellan växlarna, bärare och förpackningar koppling ger olika framåt och bakåt hastigheter. Addera Clutch Pack

En koppling pack består av omväxlande skivor som passar inne i en trumma. De alternerande skivor innehåller stålskivor med splines som passar in i spåren på trumman och friktion skivor. En kolv trummans insida när den aktiveras av oljetryck pressar kopplingspaketet tillsammans, låsning av komponenterna till en enhet som vänder som en.
Envägskopplingen

Som allmänt används för den lägsta växeln, envägskopplingar tillåta komponenter, såsom en kuggkrans, att vända i en riktning.
Bands

Band är stålband med friktions material på ena sidan. När under tryck, de strama och stoppa trumman kopplingspaketet från svarvning.
Torque Converter

ligger direkt mellan motor och transmission husen redskap, förstärker en momentomvandlare och överför kraft från motorn till växellådan.
Hydraulsystem

Trycksatt transmissionsolja färdas genom en serie rör överföring och momentomvandlaren. Denna vätska hjälper till med växlingsstyrning, allmän smörjning och kylning av transmissionen.
Oljepump

monterad till framsidan av växellådan och ansluten direkt till en fläns på momentomvandlarhuset åstadkommer oljepumpen oljetrycket för överföringen. Oljan går in i pumpen genom ett filter och trycksättes därefter och skickas till andra komponenter som behövs.
Ventilhus

Kanalerna i ventilkroppen dirigerar hydraulvätskan till ventiler, som aktiverar en clutch pack eller band för att byta växel. Den manuella ventilen leder vätska för att aktivera den första växeln när föraren lägger växelspaken i körläge.
Guvernör, Gaswire och Vacuum Modulator

Guvernören reglerar hydraultryck baserad på fordonets hastighet. Det utnyttjar centrifugalkraften att snurra guvernören vikter mot fjädrar. Ju längre vikterna dra ut fler handlingar oljetryck på skift ventiler, vilket signalerar skift. Den gasvajern övervakar positionen av gaspedalen. En kabel går från gaspedalen till gasspjället. Vakuumet modulatorn övervakar vakuum av motorn genom en vakuumslang kopplas till motorn. Addera Elektronik

Nyare transmissioner utnyttjar elektronik inkluderande elektriska solenoider och datorer kontrollfunktioner. De elektriska solenoider styr växlingen av växlarna. Kontrollen dator använder sensorer för att övervaka motor-och fordonstillverkare varvtal, motorbelastning och bromsen ställning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61021.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.