Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bränslepump på en 1996 Jeep Grand Cherokee

Bränslepumpen på 1996 Jeep Grand Cherokee är ansvarig för att hålla ett jämnt flöde av bränsle till motorn. Motorn på din Grand Cherokee sprutas bränslet, vilket innebär att trycket att bränslepumpen måste generera är ett konstant 40 till 50 pounds per kvadrattum (PSI). Eftersom dessa delar blir äldre tenderar de att misslyckas. Bränslepumpen i bilen ligger i bränsletanken. Detta är ett jobb som du bör kunna åstadkomma i ca 90 minuter till 2 timmar. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
sockeltillägg
Plane skruvmejsel
Ordet jack
bit plywood 2 fot fyrkantiga
Tänger
Stor uppsättning kanal lås tång
Visa fler instruktioner Review bort och byt In-Tank bränslepump på 1996 Jeep Grand Cherokee
1

Kör din jeep tills bränslemätaren läser tom. Det måste vara så nära helt tom som möjligt.
2

Koppla bränsle fyllningen och rör overflow genom att vrida snäckskruvarna på moturs klämmor. Twist slutet av slangarna fram och tillbaka tills de kommer ut rören i tanken.
3

Ta bort de 4 till 6 skruvar som håller fast tanken skyddande hasplåt cover, om så utrustade, och ställa denna del åt sidan. Dessa skruvar är oftast antingen 9/16 tum eller 5/8 tum.
4

Placera domkraften under mitten av tanken med den bit plywood på jack pad. Höj domkraften tills plywood bara kommer i kontakt med tanken.
5

Ta bort skruvarna som håller fast tankmontage remmar och ta bort remmarna genom att vrida dem moturs med Ratchet och uttag. Dessa skruvar är oftast antingen ½ eller 9/16 tum.
6

långsamt sänka tanken tills du har tillgång till bränslepumpen utlopp och ledningar makt.
7

Ta ur strömkontakten. Detta kan ha en låsning flik som du behöver för att pressa för att frigöra låset.
8

bort bränslet utlopp och returledning genom att klämma in klämmorna med tång och glida klämmorna tillbaka 3 till 4 inches från ändarna av slangarna. Kom ihåg vilken slang gick till vilket uttag.
9

Sänk domkraften resten av vägen försiktigt och dra domkraften och tanken ut från under den bakre delen av fordonet.
10 < p> tag bränslepumpen låsmutter med tången kanallåset och vrid den moturs för att ta bort det. Du kan höra ett klick för att markera att det har låst. Pumpenheten dyker upp ca 1/8 av en tum när låsen lossnar.
11

Dra pumpenheten ur tanken öppningen och ställ den åt sidan. Ta bort den gamla gummipackningen och ställ in den med den gamla pumpen.
12

Placera den nya gummitätningen i urtaget i tanken öppningen. Ta hand att inte böja eller skada armen bränsle flottör, sätter den nya bränslepumpen i tanken öppningen. Var försiktig för att infoga den nya pumpen med bränsle och elektriska kontakter inriktade på samma sätt som de kom ut på den gamla pumpen.
13

Montera bränsle muttern pumpens lock genom att placera den över pumpen och vrida det medurs med de stora tång tills alla flikarna säkert ingrepp.
14

Roll domkraften med tanken på toppen tillbaka under den bakre delen av Jeep och försiktigt lyfta den cirka 18 inches från marken.

15

Återkoppla bränsleutlopp och returledning. Ta tag i squeeze klämmor med tången och flytta byglarna till ungefär på halv tum från slutet av slangarna. Sätt tillbaka den elektriska kontakten, vilket gör att du hör att den klickar fast.
16

tillbaka tankmontage remmar genom att sätta in dem i motsvarande öppningar i ram eller chassi och vrida bandet muttrarna medurs. Använd spärrfunktion för att dra åt dessa bultar tills tanken inte rör sig när du skakar den ordentligt.
17

Lyft hasplåten på plats om så utrustad och installera skruvarna genom att vrida dem medurs. Dra dem med Ratchet och uttag till cirka 30 foot-pounds.
18

Sänk domkraften och dra ut det från under fordonet.
19

Återkoppla bränslet fyller och bräddavlopp slangarna till sina pipor och skjut klämmor över dem och dra dem med skruvmejsel genom att vrida medurs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61359.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.