Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bränslepump på en 2002 Chevy Silverado

Bränslepumpen i en 2002 Chevrolet Silverado är ansvarig för att ta bränsle från bensintanken och skjuta den till insprutningssystemet av motorn. Denna pump är avgörande för korrekt drift av trucken och om det misslyckas eller slutar skjuta bränsle i samma takt som när nya kommer motorn går ojämnt eller inte köra alls. För att åtgärda problemet, har bränslepumpen som skall avlägsnas från fordonet och ersätts med en ny. Saker du behöver
Jack
Jack står
2-fot lång träkloss
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Torx-huvud hylssats
mässingsdorn
Brass hammare
Byte bränslepump montering
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp föraren ' s sida av fordonet med domkraft och stöd den med pallbockar. Öppna gasen dörren och lossa skruvarna som håller halsen gasen filler till sängen, med 3/8-tums Ratchet och uttag och en torx-huvud-uttag. Unbolt jordningsband säkra påfyllningsröret vid sidan av ramen med spärrfunktion.
2

Sätt träbiten på huvudet av domkraften. Lyft upp domkraften tills den kommer i kontakt bensintanken. Unbolt remmar gastank från bensintanken, med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, sedan sakta sänka uttaget tills du kan komma upp i bensintanken.
3 < p> Koppla bort plastclipsen till bränsleledningarna genom att skjuta den vita klipp insidan av bränsleledningarna med fingrarna, och dra sedan linjen från fästet på bränslepumpen. Koppla ur selen på bränslepumpen montering. Sänk tanken hela vägen, sedan dra ut den från under lastbilen.
4

Ta bort låsringen runt bränslepumpen, med mässingsdorn och hammare. Lyft ut den gamla bränslepumpen och kassera den. Ställ pumpen ersättande bränsle i bensintanken, och fäst den på plats med hjälp av lager låsringen och mässingsdorn och hammare. Skjut tanken under lastbilen igen, anslut bränsleledningar och kabelhärvan, lyft sedan upp till ramen. Återanslut banden gastank till ramen med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag, anslut sedan gasen dörren och jordningsband med spärrfunktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60593.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.