Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar Control Arm på en Camry

styrarmar är en integrerad del av bilens fjädringssystem som kan bli allvarligt skadad i situationer där de drabbats av en plötslig kraft, t.ex. körning i extremt oländig terräng eller en kollision. Du kan överväga att reparera din kontroll vapen, men när metallen har blivit skadad finns det inget säkert sätt att reparera dem, så det är bäst att byta ut en del med en ny. Byta kontroll armen på en framhjulsdriven bil som Toyota Camry är inte det svåraste jobbet, men det ska göras av någon med åtminstone måttlig bilreparationer erfarenhet. Saker du behöver
Wrench
uttag
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Använd en domkraft för att lyfta den del av bilen med kontroll arm du vill ersätta. Placera pallbockar under för att säkra bilen på plats.
2

Ta bort alla muttrarna på hjulet med ett däck järn och sedan ta bort hjulet.
3

Ta bort de övre och nedre monteringsbulten på bromsoket montering och dra monteringen av av bromsrotorn. Du kanske vill använda ett buntband för att binda bromsoket församling till en närliggande del av bilen. Aldrig låta det dingla med hydraulolja linjen.
4

Dra loss bromsrotorn att exponera CV bulten i mitten av hjulet montering. Ta bort detta med ett stort uttag. Dra ut CV axeln från bakom ratten montering. Om det har fastnat kan du använda en stans och en hammare på hålet i mitten för att trycka ut.
5

Ta kulleden låsmuttern genom att placera en skiftnyckel på ena sidan av den för att hålla den på plats, sedan använda en hylsnyckel på andra sidan för att lossa och ta bort muttern.
6

Använd en skiftnyckel för att koppla bort krängningshämmaren kopplingen på mitten av kontrollgruppen, sedan använda en skiftnyckel för att ta bort skruvarna för den bortre änden av styrarmen. Ta kontroll armen.
7

Placera den nya styrarmen till platsen där den gamla var trä därefter alla skruvar för hand. Dra inte åt skruvarna tills du har lagt alla skruvar i, annars kan det vara mycket svårt att få kontroll armen i rätt plats.
8

När du har lagt alla skruvar i rätt ställen, dra åt dem med en hylsnyckel.
9

Placera den nya kulleden i det område där den gamla var och fäst den med den medföljande kulleden låsmuttern.
10

Placera CV axeln tillbaka in i hjulhuset och skruva CV bulten ordentligt.
11

Placera bromsrotorn igen, plats bromsoket tillbaka i rätt läge, montera bromsoket med de två fästbultarna du bort tidigare, sedan placera hjulet igen, och säkra den med muttrarna.
12

Avlägsna domkraften och nedre hjulet på marken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60073.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.