Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsarna på en Honda Civic

Honda Civic har ett rykte som en av de mest tillförlitliga bilar på vägen, men det kommer inte vara mycket tillförlitliga utan bra bromsar. Över tiden, kommer bromsbeläggen, som hålls inom bromsok och är de viktigaste komponenterna, bära ner och minska dina bromsar effektivitet. Dessa bromsbelägg måste bytas så fort bromsarna börjar kännas lös. Om slitna dynor inte ändras, kan de orsaka skador på bromsskivorna eller bromsok, vilket gör att behovet av ännu hårdare broms reparation. Saker du behöver
Wrench
Jack står
Turkiet Baster
Tvingfäste
Bromssystem Cleaner Review Gummislang
Bromsbelägg
Anti-squeal förening

Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och ta bort locket på bromsvätskebehållaren att avlasta trycket i systemet. Sifon några bromsvätska med en kalkon Baster om det ser fullt. Höj den främre eller bakre delen av Civic och ta bort hjulen på detta syfte.
2

Använd en C-klämma för att trycka tillbaka kolven i bromsoket på främre bromsarna. Detta kommer att orsaka extra vätska att strömma in i huvudcylindern, vilket kan leda till att svämma över om du inte suga någon ut.
3

Spray hela bromsaggregatet med bromssystemet renare för att ta bort eventuellt damm. Blås inte bort med tryckluft, eftersom dammet innehåller skadlig asbest.
4

Öppna upp en främre bromsok genom att ta bort dess undre fästskruven och svänga den uppåt. På bakbromsarna, koppla bort alla fästskruvar medan du håller bromsok stiften med en annan nyckel och ta bort bromsok från fästet. Häng bromsoket någonstans med en tråd, aldrig låta den hänga med sin slang
5

Inspektera bromsoket tillstånd och byt ut den om den är sprucken eller skadad på något sätt.. Ta bromsok genom att koppla loss den från broms slangen och ta bort alla bultar. Anslut bromsen linje med en liten gummislang bit för att förhindra läckage och kontaminering.
6

Byt ut skivan eller har det lackeras med en body shop om den har djupa skåror skurna i det. Ta bort skivan genom att ta bort dess muttrarna och bultar.
7

Byt bromsbeläggen genom att ta bort kuddarna och shims inifrån bromsok, med början med de yttre elektroderna. Applicera en anti-squeal föreningen till de nya kuddar 'Tillbaka ändar och montera shims på kuddar.
8

Inspektera broms klipp bromsklosshållaren i oket innan du installerar de nya beläggen och byt ut dem om de passar inte perfekt i sina spår inom bromsoket. . Montera de nya kuddar, börjar med innerdynorna, och se till att elektroderna är ordentligt inom sina spår och klämmorna i bromsok
9

Installera alla borttagna komponenter - skiva och tjocklek - med omvända proceduren för installation. Upprepa processen för andra bromsaggregatet på bilens upphöjda änden, sedan ersätta hjulen, sänk Civic, och upprepa allt för den andra änden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57154.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.