Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tips om Bleeding ABS bromsar

En bils bromssystem utnyttjar bromsvätska för att överföra stoppa kraften från bilens huvudcylindern till hörnen på bilen. När fluiden i bromssystemets kokar, det skapar ånga som minskar effektiviteten i bilens stoppa förmåga. För att förbättra och bibehålla en bilens bromssystem, är det ibland nödvändigt att avlufta bromsvätska att eliminera ångorna från systemet. Använd rätt verktyg

Stoptech.com föreslår att ha en box-nyckel på plats för att lossa en bils avluftningsskruvarna, en pint extra bromsvätska (eller tre pints om du helt byter vätskan) , och en fot-lång bit av plaströr dimensionerad till bilens avluftningsskruvarna. Håll en hink eller liten plastflaska på plats för att fånga bromsvätska. Både plaströr och box-nyckeln ska vara dimensionerad för att passa en bils avluftningsskruvarna. Inspektera avluftningsskruvarna och hitta rätt storlek verktygen.
Lossa hjulmuttrarna innan du hissar Bil

Innan en bil på jackstands, vara säker på att lossa hjulets klacken nötter medan bilen står på marken. Annars snurrar hjulet när du försöker komma åt bromsarna när bilen lyfts. Dessutom, som med alla bilar förfarande, vara säker på att bilen är ordentligt på plats innan du fortsätter (vilket jack bilen på helt plan mark och att hjulen sitter ordentligt på plats och inte glider).
Review Använd en Turkiet Baster att ta bort gamla vätskan


suga ut den gamla vätskan med hjälp av en kalkon baster. Nästa, använd en ren luddfri trasa för att ta bort huvudcylindern av eventuellt kvarvarande sediment. Efter att ha säkrat plastslang på bakre däckets blödare bult, toppen på huvudcylindern med färsk bromsvätska och stäng locket ordentligt. Dessutom hålla huvudcylindern åtminstone halvfull under hela processen. Stoppa blödning bromsarna regelbundet (var sjätte eller sju pumpar broms) för att fylla på.
Använda en assistent

Popular Mechanics och StopTech.com föreslår att du använder en assistent för att hjälpa till med detta projekt. Instruera hjälpare för att trycka ner bromspedalen och för att hålla trycket på. När han trycker ner på bromspedalen, vrid bleeder bulten ett kvarts varv med en box-nyckel. Berätta assistenten att hålla trycket på och vänta tills vätskan blöder ur linjen. När vätskan slutar sippra ut, berätta för honom att släppa bromsen. Fortsätta att upprepa denna process tills klart, ny vätska blöder ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58022.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.