Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen hos en 2005 Chevy Malibu Maxx

Den 2005 Chevy Malibu Maxx har skivbromsklossar på fram-och bakhjulen. Bromsbeläggen är inrymt i ett bromsok som komprimerar dynorna till bromsrotorn. Som de glider mot rotorerna, bromsbeläggen föra Malibu Maxx till ett stopp. Du bör kontrollera bromsarna mellan 30.000 och 40.000 miles för slitage och skador. Byt ut dem direkt om du hör skrikande gjorts av slitagevarnare, har små metallband inbäddade i bromsbeläggen som signalerar dynorna slitna förbi deras livslängd. Saker du behöver
Däck Tool Review Ordet jack
Safety står
brytjärnet
3/8-tums spärrnyckel
13 mm djup och Rope socket
eller tråd
platt skruvmejsel
Stor Tvingfäste
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park 2005 Chevy Malibu Maxx på en säker arbetsplats . Var noga med att dra åt parkeringsbromsen så att Malibu inte rullar när den uppallad.
2

Lossa alla muttrarna från hjulet dubbar på båda framhjulen. Vrid muttrarna moturs med ett däck verktyg eller en rörtång. Ta inte bort muttrarna - bara lossa dem för nu
3

Skjut domkraft under metal cross ram under motorn och jack i Malibu upp.. När Malibu är tillräckligt hög, ställa en säkerhet monter under ramen bakom varje framhjul. Sänk domkraft långsamt tills Malibu är på toppen av säkerheten står. Se över säkerheten står att se till att Malibu sitter säkert på toppen av varje monter.
4

Finish lossa muttrarna från hjulen med däck verktyg. Avlägsna muttrarna från båda framhjulen och dra hjulen bort. Placera hjulen plant så att de inte kommer att rulla.
5

Leta reda på hålet på sidan av förarsidans bromsok. In spetsen på den bändjärn mellan den yttre bromsklossen och på baksidan av bromsrotorn. Sedan, bända bromsbelägg mot bromsok cylindern tills dynan slutar rörelse. Avlägsna spett.
6

Ta bort de två bildspel bultar från baksidan av bromsoket. Det finns ett slide bulten på undersidan av bromsoket och en slide bolt på toppen. Lossa och ta bort bildspel bultarna med Ratchet och 13 mm djup och uttag.
7

Dra slide bultarna ur bromsoket. Häng bromsoket till en av de styrande komponenterna bakom hjulnavet montering med ett rep eller en metalltråd.
8

bort dynan inuti bromsen från metallen stoppbygeln genom att bända uppåt på insidan bromsbelägg med spett eller en platt skruvmejsel.
9

Sänk stora C-klämma in bromsoket så att justeringen bulten mot utsidan bromsklossen. Vrid Tvingfäste mot den yttre bromsbelägg tills cylindern bakom utsidan bromsbelägget har helt indragen inuti bromsoket. Skruva av C-clamp och ta bort den från bromsoket.
10

Bänd utsidan bromsbelägg av metall klämman med spett eller platt skruvmejsel. Placera sedan två nya bromsbelägg i metallen klämmorna. Se till att varje dyna sitter inuti klämmorna ordentligt.
11

Ta repet eller kabeln från bromsoket. Därefter, sänk bromsok tillbaka på sidan av rotorn. Skruva bildspel bultarna tillbaka i tjocklek och dra åt med spärr och 13 mm djup och uttag. Placera hjulet på navet och skruva muttrarna på. Dra åt hjulmuttrarna med däck verktyg eller lug skiftnyckel.
12

Flytta till det andra hjulet och byt bromsbeläggen precis som i de precedingt steg. Efter de nya bromsbeläggen har installerats, jack 2005 Chevy Malibu Maxx säkerhetskopiera och ta bort säkerheten sticker ut från under Malibu. Sänk Malibu till marken och ta bort domkraften.
13

Slutför dra åt muttrarna ner mycket snäva med däck verktyg eller lug skiftnyckel. Upprepa proceduren på de bakre bromsarna, om du ändrar dem också.
14

Dra runt motorn och sakta pumpa bromspedalen som sittplats de nya kuddar till bromsen rotorer. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58151.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.