Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen och rotorer på en 1999 Avalon

De broms rotorer på Toyota Avalon är gjorda av gjutjärn. Bromsbelägg är gjorda av en mängd olika material, beroende på vilken kvalitet som du köper. Till exempel kommer semi-metalliska bromsbelägg, kallas livstid kuddar, håller mycket längre än vanliga kuddar. Oavsett om de är livstid kuddar eller inte, bär de fortfarande och du kommer så småningom att behöva ändra dem. De gör dock, varar mycket längre än de vanliga bromsbelägg. Om du är använda dina bromsar mycket, kan de semi-metalliska bromsarna vara bättre värde för dig. Saker du behöver
Stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
Lug Hylsnyckel
ställa
Wrench in
Buntband
Tänger
Stålborste
dräneringskärlet
Turkiet Baster
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet och rinna av på hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster. Sätt vätska i tråget för återvinning. Placera några stoppklossar bakom bakhjulen av Toyota. Lyft bilen med bilen uttaget på den sida där du börjar. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen.
2

Ta bort muttrarna med rörtång. Dra däcket borta från Toyota. Lossa skruvarna som håller fast bromsoket på fästet med en hylsa och spärrskaft. Dra bromsok bort från fästet. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Tryck tillbaka kolven inuti okhus. Du kan göra detta med händerna genom att trycka på kolven som du vrider den tillbaka in i huset.
3

Säkra bromsok till staget med en tråd slips. Låt inte bromsoket hänga med slang eller du kommer att sträcka och skada den. Dra bromsrotorn från hjulnavet. Rengör hjulnavet med stålborste. Se till att du rengör den ordentligt, eller det kan orsaka ojämnt slitage på broms rotorer. Sätt den nya rotorn på hjulet församling. Klipp av tråden slips håller bromsoket till fjäderben med tången.
4

Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket. Installera eventuella shims som kan ha installerats med de gamla bromsbelägg också. Placera bromsoket på fästet och dra åt fästbultarna med hylsa och spärrskaft. Placera hjulet tillbaka på Toyota och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Avalon. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
5

När projektet är färdigt, tillsätt färsk bromsvätska till huvudcylindern som behövs. Pumpa på bromspedalen flera gånger tills pedalen är fast. Detta säten bromsbeläggen på rotorerna och ser till att bromsarna är redo när du behöver stoppa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58894.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.