Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY: bromsledningen borttagning i en 1991 Saturn

Om bromsledningarna är dåliga på Saturnus, då bromsarna på den berörda hjulet eller hjulen inte kommer att fungera. Kinks eller hål i bromsledningarna kräver att du byter linje. Att försöka att räta en kink i slangen kommer bara försvaga linjen. Om du ansluter ett hål, så reparationen är tillfällig i bästa fall. Bromsledningar är inte så dyra, och den sinnesfrid du får veta linjerna är säkra är ovärderliga. Det tar inte särskilt lång tid att ersätta en broms linje. Den svåraste delen av projektet krypa under bilen för att göra jobbet. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
stödbenet
rörtång
Wire Wrench borste
ställa
Bromsvätska
dräneringskärlet

Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet av Saturnus och koppla loss minuskabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa terminalen muttern. Dränera vätska från huvudcylindern med Turkiet baster. Placera vätskan i tråget för återvinning.
2

Placera stoppklossar bakom bakhjulen, eller framför framhjulen, baserat på vilken ände du måste jobba på. Lyft Saturnus med uttaget på slutet du behöver arbeta på och staga den med pallbockar. Avlägsna hjulet på den drabbade sidan med rörtång för att lossa muttrarna. Krypa under bilen och lokalisera berörd bromsledningen.
3

Rengör beslag på bromsledningen som du behöver för att ta bort. Området måste vara ren eller du kommer att få smuts i bromssystemet, vilket är en farlig situation. Placera drain pan under bromsledningen och lossa beslaget med en skiftnyckel. Låt vätskan rinna ut ur linjen.
4

Flytta till den andra änden av bromsledningen och lossa beslaget med en skiftnyckel för att ta bort bromsledningen. Låt vätskan rinna ner i tråget. Sätt den nya bromsledningen på plats och dra åt kopplingar med nyckeln. Snäpp fast linan i alla klipp som finns för att säkra den. Ta stödbenet från under Saturnus. Sänk bilen till marken.
5

Anslut den negativa batterikabeln och dra åt muttern med en skiftnyckel. Refill huvudcylindern med färsk bromsvätska. Utfall bromsledningarna genom att ha en hjälpare pumpa flera inbromsningar och hålla dem. Öppna avluftningsventilen med en skiftnyckel och driva ut luften från bromssystemet. Upprepa vid behov tills luften är ur ledningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59119.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.