Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 2003 Maxima

Den 2003 Nissan Maxima använder bromsbelägg på både fram-och bakbromsen. Den typ av skjutmått och kuddar som används på de främre och bakre hjulen skiljer, så metoden för att ändra bromsklossarna är lite olika beroende på vilken ände du arbetar på. I båda fallen måste du byta antingen båda de främre eller bakre bromsbelägg tillsammans. Dynorna kommer sannolikt att behöva ändra på omkring 60.000 till 80.000 miles. Saker du behöver
Spruta /kalkon Baster
Golv jack
Jack står
Däck järn
Tvingfäste
Wrench
Hög temperatur Brush fett

Anti-skrika sammansatta
Spetstång
Visa fler instruktioner
Komma bromsklossarna
1

Öppna locket på bromsen huvudcylindern och sifon ut två tredjedelar av vätskan med en oanvänd kalkon baster eller spruta flaska. Se till att du vet att dina lokala lagar för kassering av bromsvätska.
2

Höj bilens främre eller bakre ände, står att stödja den på jack och ta bort båda hjulen. Lossa muttrarna innan du lyfter bilen gör hjulen lättare att ta bort. Blockera framhjulen med stoppklossar om du höjer den bakre änden, och vice versa.
3

Tvätta varje broms montering med en renare aerosol broms och en droppskål för att fånga rester. Addera bort bromsklossarna
4

Trampa bromsok s kolven i bromsoket med en C-klämma. På bakre bromsok, koppla ur parkeringsbromsen kabelns klämma och ta loss kabeln från spaken.
5

bort bromsok nedre bult och vrida bromsoket uppåt på en främre bromsok, sedan pressa och ta bort slammerförhindrande fjädrar från bromsbeläggen. På en bakre oket, ta bort den övre bulten och vrid bromsok ner.
6

bort de inre och yttre bromsbelägg från bromsok fästet. Haka och ta bort shims från dynorna.
7

Ta bort, rengör och inspektera bromsok glidstiftet. Coat den med högtemperaturfett och installera tillbaka sprinten i fästet.
Installation
8

Anslut shims till dynorna ersättningsbromsbelägg och tillämpa en anti- skrika förening till ryggen på shims i halvcirklar runt mitten
9

Installera de inre och yttre bromsbelägg i konsolen,. den inre bromsbelägg har slitage indikator. På främre bromsarna, anslut slammerförhindrande fjädrar till dynorna.
10

Dra kolven i ett bakre oket genom att vrida det medurs med tång eller ett specialverktyg från en Biltema

11

Swing bromsoket på plats, sedan tillbaka och dra åt fästskruven.
12

tillbaka hjulen och sänk bilen.
13

Fyll cylindern broms master med färsk bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57972.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.