Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en huvudcylinder på en 1996 Plymouth Voyager

huvudcylindern butiker bromsvätskan för ett fordon tills du skickar den till bromsarna med pedalen. Om cylindern i 1996 Plymouth Voyager läcker vätska eller skadas på annat sätt, kommer den vätskeförlust skada bromssystemet, och så du måste byta ut den. Byta denna cylinder kommer att fälla luft i bromssystemet, och du måste ta bort den luft från cylindern och resten av systemet i en process känd som "blöder". Saker du behöver
Spruta
Flare-skiftnyckel
Gummiproppar
Brake Cleaner Review Bromsförstärkare vakuumförseglingen
DOT 3 bromsvätska
Plastpåse jack
Golv
Jack står
Däck järn
Småcontainer
Liten gummislang
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Pump bromspedalen med van avstängd tills den är fast, ta bort allt vakuum från bromsservon.
2

Skruva av locket till huvudcylindern och sifon ut bromsvätskan med en spruta, kalkon baster eller liknande sugverktyg , cylindern och behållaren sitter bakom batteriet i motorrummet. Släng vätskan enligt lokala bestämmelser.
3

Lossa den svarta minuskabeln från batteriet i det främre högra hörnet av motorrummet och koppla sedan bort den elektriska kontakten för farthållaren och farthållaren servo, som är monterade på batterilådan.
4

Skruva loss bromsledningarna från huvudcylindern med en flare-skiftnyckel och anslut dem med gummiproppar för att undvika kontaminering, Dra sedan ut bromsvätskenivån sensorns elektriska kontaktdon.
5

Rengör området där cylindern ansluter till bromsen vakuumförstärkare med aerosol bromsrengöringsmedel.
6

Skruva loss de två monteringsmuttrarna för cylinder med din nyckel och ta bort det från sina dubbar.
Installation
7

Anslut en ny vakuumförsegling till ersättning cylinder, sätter in det för hand längs cylinderns öppna cirkulära ände där den ansluter till bromsservon.
8

Seat cylindern på sina dubbar i motorrummet och placera den med så den passar in med bromsservon staven som går till trampa. Dra åt muttrar och linda en plastpåse över cylindern.
9

Fyll behållaren med bromsvätska. Har en annan person trycker på bromspedalen för att lufta ur cylindern (påsen kommer att fånga vätskan), trycker fingrarna mot hamnar pedalen släpps och vänta på att vätska strömmar från behållaren till cylindern.

10

Upprepa ovanstående steg tills all luft avlägsnas från cylindern.
11

Ta påsen, och se till att vätskan inuti det inte spiller, och anslut broms linjer. Om linjerna har problem med montering, lossa cylinderns monteringsmuttrarna och flytta positionen som behövs.
12

Lossa varje bromsledningen långsamt, börjar med en närmast bromsservon, och leta efter luft för att komma ut. Dra linjen när vätska sipprar ut utan luft och flytta till nästa rad.
13

Anslut den elektriska kontakten för farthållaren och farthållare servo, följt av batterikabeln.

14

Fyll behållaren med mer vätska om det behövs och lufta bromssystemet som beskrivs nedan. Addera blöda
15

Höj van med domkraft , står place jack nära hjulen så att de ska fånga van längs ytterkanten, och sänk van på läktaren. Ta bort hjulen med van s däck järn.
16

Ta bort dammskyddet på vänster bakhjul s luftskruv, som ligger i ett övre hörn av bromsok, och lossa luftningsskruven något. Bifoga en gummislang till skruven och doppa rörets andra ände i en liten behållare med bromsvätska.
17

Lossa luftningsskruven med din skiftnyckel medan en annan person trycker på bromspedalen. Leta efter luft att komma ut ur röret och stäng skruven när fluidens flöde saktar ner. Upprepa tills det inte finns några luftbubblor.
18

Upprepa ovanstående steg för höger bak, vänster fram och höger framhjul.
19

Anslut hjulen och sänk voyager.
20

Lägg extra frisk bromsvätska tills det är toppad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58203.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.