Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Borttagning av broms rotorer Från en 1998 V-6 Camry

Den 1998 Toyota Camry var utrustad med en 2,2-liters rak fyrcylindrig motor i basmodellen, med skivbromsar fram och bak trumbromsar. En 3,0-liters V-6 motor var frivilligt i 1998 Camry, samt fyrhjuliga skivbromsar. Byte av broms rotorer är avgörande för att bibehålla integriteten i hela bromssystemet, om fordonet har två hjul eller fyra hjul skivbromsar. De bakre rotor anvisningar gäller endast om du arbetar på ett fordon med fyra hjul skivbromsar. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack Sida 2 pallbockar
PB Blaster, Liquid Wrench eller Freeze-Off rost genomträngande aerosol
3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats (tillval) katalog Liten brytjärnet
2 sprayburkar bromsrengöringsmedel
skiftnyckel satt
Nya bromsbelägg
1 tub disc-bromsok fett
1/2-inch-drive momentnyckel och socket set
1/2-inch-drive hjulmutter socket
Visa fler instruktioner
främre rotorn Anvisningar för byte

1

Lossa främre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj framsidan av Camry med en domkraft. Place jack står under de främre rambalkar, på båda sidor av motorn. Sänk bilen på domkraften. Avlägsna muttrarna från framhjulen helt, ta sedan bort framhjulen från Camry.
2

Spraya avluftningsskruvarna på bromsok med rost-penetrerande spray, och låt sprayen satt under minst 10 minuter. Ta bort bromsok bultar från baksidan av bromsok med en spärr och uttag. Avlägsna bromsok från bromsenheten, med användning av en liten brytjärnet, om det behövs. Häng bromsok från den främre fjäderben spiralfjädern, med en metall klädhängare. Låt inte bromsoket hänga från gummislangen på baksidan av bromsoket.
3

Ta bort de gamla bromsbelägg från bromsok fästet för hand. Ta bort Okfäste bultar med en spärr och uttag. Ta bort bromsok fästet från bromsen för hand. Ta bromsrotorn från hjulnavet för hand.
4

Installera den nya bromsen rotorn på navet, och installera en enda lug mutter på en tapp mot ytan på rotorn för hand. Montera bromsok fästet på styrspindeln och dra åt bultarna till 73 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag. Spraya hela bromsrotorn och bromsok fästet med broms renare för att ta bort fabriken rostskyddande olja. Underlåtenhet att ta bort all olja från rotorn kommer att förstöra dina bromsbelägg och eventuellt en ny rotor. Du bör använda ungefär hälften av aerosol broms sprayen per rotor.
5

Håll en av de gamla bromsbeläggen mot bromsok kolv, på insidan av den främre bromsok. Fäst en uppsättning av stora, låstången mot bromsbelägget och den bakre delen av bromsoket. Öppna luftningsskruven på bromsok med en skiftnyckel. Komprimera bromsok kolven helt i okhuset genom att dra åt låstången långsamt. Håll låstången på bromsen med ena handen medan du drar åt luftningsskruven med din fria hand.
6

Placera en tunn film av bromsok fett på kontaktpunkter bromsok fästet. Montera de nya bromsbeläggen på bromsoket fästet. Placera en tunn film av bromsok fett på stommen plattorna på de inre och yttre bromsbelägg. Installera komprimerade tjocklek på bromsen och dra åt bultarna till 34 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Ta den enda tappmuttem från hjulet stud.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra rotorn och bromsbelägg byte på den andra sidan av Camry. Sätt tillbaka de främre hjulen på bilen, och dra åt muttrarna tätt med ett däck järn. Höj framsidan av Camry från domkraften, bort läktaren från under bilen, sänk Camry till marken och dra åt muttrarna i ett stjärnmönster. Ställ åt muttrarna med 76 foot-pounds med en momentnyckel och hjulmutter-uttag.
8

Sitt i förarsätet av Camry. Trampa ner bromsen ungefär två tredjedelar av vägen till golvet. Släpp bromspedalen och låt den återgå till sitt viloläge. Upprepa detta steg tre till fem gånger, eller tills bromspedalen blir stel och svår att sänka. Om pedalen inte stelnar efter den andra pumpen, sluta pumpa bromspedalen och lufta de främre bromsoken.
Bakre rotorn ersätter
9

Lossa bakhjulet klacken nötter med ett däck järn. Höj den bakre delen av Camry, och placera jack står under båda ändarna av bakaxeln tvärbalk. Ställ in jack står ungefär fyra till sex inches inåt från de bakre hjulen att komma den bakre delen av bromsanordningen. Sänk Camry på domkraften. Ta bort de bakre hjulmuttrar lug och ta bort de bakre hjulen från bilen.
10

Spray bakre bromsok luftskruv med rost-penetrerande spray och låt sprayen satt i minst 10 minuter. Ta bort bromsok bultar med en spärr och uttag. Avlägsna bakre oket, med användning av en liten brytjärnet, om det behövs. Häng bromsok bakifrån spiralfjädern med en metall klädhängare. Låt inte bromsoket hänga med gummislangen på baksidan av bromsoket.
11

Ta bort de gamla bromsbelägg från bromsok fästet för hand. Ta bort Okfäste bultarna från styrspindeln med en spärr och uttag. Ta bort bromsok fästet och sedan den bakre bromsskivan för hand. Om rotorn sitter fast, använd en platt skruvmejsel för att ta bort den lilla gummigenomföringen från bromsen fästplattan. Justera parkering hjulbromsen justeraren uppåt för att lossa bromsen från insidan av rotorn. Tryck rotorn framåt och bakåt från sidorna med en gummiklubba. Avlägsna rotorn.
12

Spray parkeringsbromsreglaget delar med aerosol broms renare för att ta bort överskott av bromsdamm från bromsen skon. Inspektera bromsen sko för tjocklek. Om parkeringsbromsen skon är mindre än 1/16 inches tjock, måste parkeringsbromsen skon som ska ersättas.
13

Installera den nya bromsen rotorn på bakre navet montering och snurra ett enda lug nut mot ansiktet av rotorn. Montera bakre bromsok fästet och dra åt bultarna till 73 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag. Spraya hela bromsaggregatet med broms renare för att ta bort det fabriksinstallerade rost-prevention olja. Placera en tunn film av bromsok fett på bromsbeläggens kontaktpunkterna i fästet När bromsen renare avdunstar.
14

ut en gammal bromsbelägg mot bromsok kolv på insidan av okets hus. Installera stora, låstång runt den gamla bromsbelägg och den bakre delen av bromsoket. Öppna skruven broms bleeder med en skiftnyckel. Komprimera bromsok kolven helt genom att dra åt låstången långsamt. Håll låstången snäva med ena handen och dra åt luftningsskruven med din fria hand.
15

Montera nya bromsbelägg på bromsok fästet och placera en tunn film av bromsok fett på fästplattorna i inombordare och utombordare pad. Montera bromsoket på bromsen. Dra åt bromsok bultar till 34 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel och uttag. Ta den enda tappmuttem från ansiktet av rotorn.
16

Upprepa steg 2 till 8 för att slutföra rotorn och bromsbelägg byte på den andra sidan av Camry. Montera de bakre hjulen tillbaka till bilen och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn. Lyft den bakre delen av Camry utanför pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån bilen. Sänk Camry till marken och dra åt muttrarna i ett stjärnmönster. Ställ åt muttrarna med 76 foot-pounds med en momentnyckel och hjulmutter socket.
17

sitta i förarsätet av Camry. Trampa ner bromsen ungefär två tredjedelar av vägen till golvet. Släpp bromspedalen och låt den återgå till sitt viloläge. Upprepa detta steg tre till fem gånger eller tills bromspedalen blir stel och svår att sänka. Om pedalen inte stelnar efter den andra pumpen, sluta pumpa bromspedalen och lufta de bakre bromsoken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59324.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.