Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsarna på en Acura RSX 2003

Bromsarna på din 2003 Acura RSX är skivbromsar. Acura beslutat att använda bromsok-och-skivan stilen bromsar för alla fyra hjulen. Det betyder att alla fyra bromsarna förändras i huvudsak samma sätt. De bakre bromsarna har en nödsituation-bromsvajer, men det är den enda skillnaden. Du måste byta ut dina bromsar när dynan materialet är cirka en åttondel av en tum eller mindre. Byte bromsar kan köpas från de flesta auto-delar butiker. Saker du behöver
Mutterdragare
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
C-clamp
Tänger
Momentnyckel
Jack
Jack står
Phillips-head skruvmejsel
Replacement bromsbelägg
Replacement rotorer
Visa fler instruktioner
1

Palla upp fram-och baksidan av din RSX med hjälp av en domkraft. Börja med den främre. Kontrollera att du stöttning på fabriken jack punkter som ligger bakom radiatorn och bakom stammen. Placera en pallbock under varje av de främre och bakre pinch-svets stöder under fordonet och sänka RSX på läktaren.
2

Unbolt muttrarna på hjulen med en mutterdragare. Dra sedan hjulen bort av hjul-navaggregat.
3

Linda C-klämman runt bromsoket så att skruven änden av klämman sitter tätt mot yttre bromsklossen . Dra sedan åt klämman för att komprimera bromsok kolv.
4

Ta bort klämman när du inte längre kan dra åt den, och skruva isär de övre och undre bromsok-bultar och dra bromsok utanför bromsrotorn .
5

Låt en medhjälpare hålla bromsen-bromskaliperenheten. Låt det inte hänga med gummi broms slang.
6

Skruva ur de två skruvarna i mitten av bromsrotorn med en skruvmejsel. De flesta fordon använder inte skruvar på sina broms rotorer. Honda, vilket gör Acura fordon, gör. Det kommer att vara omöjligt att ta bort rotorn om du inte tar bort dessa skruvar.
7

Skjut rotorn off och skjut den nya rotorn på. Installationen är den omvända för flytt.
8

Ta bort de gamla bromsbeläggen och sätt i de nya dynorna i bromskaliperenheten.
9

Montera bromsoket och dra åt bromsok -montering bultar till 53 Nm. med en momentnyckel. Resten av anläggningen är det omvända för flytt.
10

Upprepa steg 2 till 9 för resten av bromsarna. Vid byte av bakre bromsarna, är den enda förändringen i proceduren som du kommer att behöva ta bort den akuta-bromsfjädern från bromsoket med en tång innan du tar bort bromsok-bultar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57973.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.