Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsar på en 1999 Dodge Dakota

Bleeding bromsarna på en 1999 Dodge Dakota avlägsnar luften från bromsledningarna. Luft i bromsledningarna kan orsaka att bromsarna att misslyckas helt. Utföra denna uppgift bör inte ta mer än 1 till 1,5 timmar, även om du aldrig har gjort det förut. Du kan köpa de verktyg som behövs för att slutföra jobbet på en Biltema och några butiker. Saker du behöver
2-ton jack Sida 2 pallbockar
1/4-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
1 pint DOT 3 eller högre bromsvätska Review, en assistent

Visa fler instruktioner
1

Lyft fordonets front och ställ den på två pallbockar. Ta bort de främre hjulen från bilen.
2

Leta luftningsskruven på baksidan av den främre bromsok. Instruera din assistent att pumpa bromsarna upp. Om du inte kan få en fast pedal, bara låta bromspedalen komma tillbaka.
3

Öppna luftningsskruven en halv till ett varv moturs. Instruera din assistent att trycka ner bromspedalen långsamt och att informera dig när bromspedalen är i golvet.
4

Stäng luftningsskruven omedelbart när bromspedalen träffar golvet. Upprepa steg 2, 3 och 4 tills du inte har mer luft som lämnar bromsledningarna på framsidan av din bil.
5

Upprepa hela processen för den bakre delen av fordonet. De avluftningsskruvarna kommer att vara placerad på baksidan av trumman bromsaggregat på vardera sidan av lastbilen. Öppna blödare. Berätta din assistent att trycka pedalen i golvet. Stäng luftningsskruven. Upprepa tills ingen mer luft kommer ut ur ledningarna.
6

Toppa bromsvätskebehållaren efter avblodning de bakre bromsarna. Se till att du inte lämnar bromsen låg vätskebehållare eller din kommer att introducera luftfickor tillbaka till bromsledningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58318.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.