Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Skor Parkeringsbroms

Fordonsindustrin parkeringsbroms är en oberoende broms mekanism som verkar på de bakre hjulen på fordonet. Institutionen för transporter föreskriver att bromsen mekanismen måste utformas så att det kommer att fungera även om den huvudsakliga bromssystemet misslyckas. Många fordon som är utrustade med skivbromsar bak införliva en mini-trumbroms design för att fungera som en parkeringsbroms. Om bromsen används endast vid parkering då skorna kommer ofta pågå under fordonets livslängd. Från tid till skorna kommer att misslyckas på grund av korrosion eller ett fabrikationsfel, eller de kan slitas ut på grund av användning. I dessa situationer fordonsägaren kan spara pengar genom att byta ut parkeringsavgifter bromsbackar själva. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Safety fordon stöder
Skiftnycklar
bungee rep, tråd krok, buntband, eller lika
Tänger
Skruvmejslar
Mallet
insexnycklar
Brake rengöringsvätska
Metal Droppkar
Nya skor parkeringsbroms
bromsfett
Visa fler instruktioner
1

Park fordonet på fast och jämn mark och säkert blockera framhjulen för att förhindra oavsiktlig fordonets rörelse. Koppla inte parkeringsbromsen. Placera automatväxellådor i parken och manuella växellådor i första eller backväxel. Lossa muttrarna på de två bakhjulen ungefär ett helt varv vardera och sedan palla upp den bakre delen av fordonet. Placera fordonet säkert på säkerhet stöd och sedan avsluta bort båda bakhjulen.
2

bort de två bromsok bultar. Greppa bromsok och vicka den fram och tillbaka några gånger för att separera bromsbeläggen lite, lyft sedan bromsok fram och utanför skivan. Häng bromsoket i en ur vägen plats med ett bungee rep, tråd krok, buntband, eller lika. Vanligtvis upphängningsfjädern är en lämplig plats att hänga bromsoket. Upprepa detta steg på andra bakhjulet.
3

bort bromsskivan. På vissa modeller kommer att dra rätt ut. På andra modeller kan det vara att behålla bultar eller skruvar som måste tas bort innan skivan kan släppas. Om skivan är envis, fast Tryck på mitten av skivan några gånger med en plast-eller gummiklubba för att lossa den. Upprepa detta steg på andra bakhjulet. Du kommer inte att kunna se mekanismen nödbromsen på båda hjulen. Använd den sammansatta mekanismen som en visuell guide till hur bitarna passar ihop.
4

Ta bort bromsbackens returfjäder. Det kan finnas en eller två av dessa fjädrar förbinder de båda bromsbackarna. Returfjädrarna har hakat ändar. För att ta bort dem, ta en ände av fjädern med en tång och dra tills den lossnar, och sedan med fjäderspänningen släppte det är lätt att haka i andra änden.
5

Ta bort hold-down stiften på varje sko genom att trycka ner fjädern och hållaren och vrida stiftet medurs tills den släpper. Vissa stift kommer att kräva en insexnyckel medan andra kan vridas med en stor skruvmejsel eller tång. På några fordon fjäderklämmor används för att hålla skorna snarare än ett stift och fjäderarrangemang. Om clips finns sedan ner utanför en del av klippet, rotera stiftet tills det släpper och dra klippet ut med tång.
6

bort kabeln parkeringsbromsen genom att först ta bort spärren med tång och sedan glida kabeländen från sitt fäste. Avlägsna själv-justeringsmekanism från mellan bromsbackarna, om närvarande. Observera att vissa low-end modellerna inte har egen skadereglerare, men använd en fast metall stag mellan bromsbackarna för att hålla dem på plats. Om en strut är närvarande, ta bort den från mellan bromsbackarna. Dra bromsbackarna från bakplåten.
7

Rengör alla delar noggrant med broms rengöring vätska och torka allt med trasor. Om en själv-justering är närvarande, demontera mekanismen innan rengöring och smörj den väl med bromsfett innan återmontering. Använd en stålborste för att avlägsna envis smuts och avlagringar från fästplattan och komponenter broms. Fånga den använda bromsvätska i en metall fångsten pan och lämna till deponi. Arbeta i ett väl ventilerat område och undvik att andas broms rengöringsvätska rök eller bromsdamm.
8

Smörj fästplattan med bromsfett vid de punkter där bromsbackarna kontakta plattan. Också smörj ledpunkter vid håll-down stiften och de punkter leder för eventuella operativa spakarna i bromsen mekanismen.
9

ihop bromsen med nya bromsbackar genom att följa stegen i omvänd ordning. Använd den monterade bromsen på det andra hjulet som en guide. Även inspektera bromsfjädrarna Inför återmonteringen och ersätta någon som är skadade eller kraftigt korroderade. Justera längden på själv-justering, eller placera metall fjäderben så bromsbackarna bara knappt rensar insidan av skivan när skivan återmonteras. Detta kan ta lite trial-and-error för att få det rätt.
10

Upprepa proceduren på det andra hjulet. Sätt tillbaka hjulen och sänka bilen. Testa bromsen operationen innan du kör bilen normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58679.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.