Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vilka verktyg behövs för en broms jobb?

Bromsar är en av de viktigaste säkerhetsfunktioner på din bil. Om de inte ändras på rätt sätt och i rätt tid, kan du finna dig själv på den förlorande slutet av en broms fel. Med bara några få verktyg kan du ändra bromsbeläggen på de flesta fordon. Jack
En mycket stor hydraulisk domkraft

Använd en domkraft för att lyfta fordonet och ta bort hjulen. Om du inte har en uppsättning pallbockar också, är det bäst att byta bromsarna ett hjul i taget. De flesta fordon kommer med en domkraft, men det är mycket snabbare och enklare att höja fordonet med en hydraulisk domkraft, som du kan köpa från någon fordonsindustrin butik. Var noga med att lossa muttrarna före lyftning av bilen.
Wrench
fält i slutet skiftnycklar är bäst för broms jobb.

När fordonet kapade upp, behöver du en uppsättning nycklar för att ta bort bromsoken och bromsbelägg från disken. Rådgör med din bilens ägare manual för en lista över skiftnycklar du behöver. Varje fordon kan kräva olika skiftnycklar, och vissa kräver specialitet verktyg som kan hyras från de flesta bil-butiker. Se till att du har alla verktyg du behöver innan däcken lossnar fordonet.
C-Clamp
En stor C-clamp

enda andra verktyg du behöver när du byter en uppsättning av disk bromsbelägg är en C-klämma. Detta kommer att användas för att komprimera kolven i bromsoket tillbaka in i sitt magasin. Kolven ska komprimeras till den grad att den är i nivå med insidan av bromsoket. När kolven är helt komprimerad, kommer du att kunna installera nya bromsbelägg och hela bromskaliperenheten passar tillbaka till disken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58126.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.