Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar Bent Bromsledningar

När det gäller dina bromsledningar, är det bäst att lämna något åt ​​slumpen. När en bromsslang utsätts för skada, vare sig det är ett hål eller en knut i raden är den enda säkra sak att göra för att ändra det till en ny rad. Om du försöker att un-böja en broms linje, kommer det oftast bara spricka. Även om det inte är vad du gör för att räta bromsen linje kommer att försvaga den. Det tar inte särskilt lång tid att ersätta en broms linje, och i slutändan är det väl värt ansträngningen när det gäller säkerhet. Saker du behöver
stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
lug skiftnyckel skiftnyckel
ställa
dräneringskärlet
Turkiet baster
Wire Rags pensel

Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

dränera vätska från huvudbromscylinder med Turkiet baster. Sätt vätskan i tråget för återvinning. Placera stoppklossar bakom bakhjulen eller framför de främre hjul, beroende på platsen för den dåliga bromsledningen. Lyft bilen med domkraften. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen.
2

bort hjulet med rörtång för att ta bort muttrarna. Leta reda på den dåliga bromsledningen under fordonet. Rengör beslagen på bromsen linje med stålborste. Området måste vara helt ren innan du tar bort bromsledningen för att förhindra kontaminering av systemet. Lossa kopplingen med en skiftnyckel och separera bromsledningen. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under passande att fånga upp vätskan som är kvar i ledningarna. Flytta till den andra änden av bromsledningen. Rengör passande noggrant med stålborste. Lossa kopplingen med skiftnyckel och separera bromsledningar. Placera drain pan under separationen för att fånga eventuell kvarvarande vätska.
4

Ta bromsledningarna från klämmorna genom att dra ut dem. Kasta bromsledningen och sätta den nya i dess ställe. Tryck bromsledningen i klämmorna. Fäst båda rördelar till bromsledningen systemet och dra åt kopplingarna med en skiftnyckel. Placera hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång.
5

bort stödbenet från under bilen. Sänk bilen till marken. Fyll huvudcylinder med färsk bromsvätska. Lufta bromsledningarna genom att ha en hjälpare att pumpa bromsarna flera gånger och sedan hålla dem medan du öppnar avluftningsventilen på hjulen med en skiftnyckel för att driva ut luften. Fortsätt tills luften är borta från ledningarna. Du kan behöva lägga till bromsvätskan flera gånger under processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59112.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.