Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Spola en kontaminerad Brake System

Modern bil bromsar lita på hydraulik för att ansluta huvudcylindern till bromsarna på de fyra hjulen. Den bromsvätska kommer att absorbera fukt från luften och all exponering för vatten, och vätskan kan också samla slitande fasta föroreningar från broms del slitage, korrosion eller externa källor. Regelbunden blödning av bromsarna kommer att begränsa förorening uppbyggd, men om systemet blir kraftigt förorenade att det kan bli nödvändigt att helt spola systemet och ersätta alla bromsvätska. Med en liten mekanisk aptitude, en hjälpare och en förtrogenhet med de rätta procedurerna, är detta en uppgift för DIY mekaniker kan hantera. Saker du behöver
Jack
stödbenet
tandborste eller stålborste
Penetrerande olja
Clear vinyl slang
Clear plastbehållare
Kött Baster
Box skiftnyckel
Flare-skiftnyckel
Bromsvätska
ABS scanner
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på plan mark och stäng av motorn. Leta muttrarna broms avluftningsskruvarna på bilens fyra bromsar. Dessa är små nötter med en nippel i mitten, och är normalt placerad på toppen eller ryggen på bromsoken eller ryggen på trumbromsar nära topparna. Palla upp bilen kan göra det mycket lättare att nå bleeder muttrarna på de flesta fordon. Var noga med att ställa in bilen ordentligt på en pallbock innan något arbete under fordonet. Ta försiktigt bort eventuell rost och smuts från runt avluftningsskruvarna nötter, med hjälp av en tandborste eller stålborste om det behövs. Blötlägg avluftningsskruvarna muttrarna med penetrerande olja, var noga med att inte få olja på andra bromsdelar. För bästa resultat, blöt bleeder muttrarna kvällen innan och låt den penetrerande olja för att arbeta på muttrarna natten, och sedan dra åt muttrarna igen ungefär en halvtimme innan du planerar att göra jobbet.
2

Placera en fast nyckel eller flare-skiftnyckel över bleeder muttern på den bakre, passagerarsidan broms, och sedan glida en längd av klar vinyl slang på muttern bröstvårtan. Placera den andra änden av slangen i en klar plast behållare satt säkert på marken.
3

Öppna huven och leta reda på bromsvätskebehållaren. Det är en semi-klar plast behållare placerad på förarsidan baktill av motorrummet, och den är monterad på toppen av huvudcylindern. Öppna locket på behållaren och använda baster att ta bort så mycket bromsvätska som möjligt från reservoaren. Fyll på behållaren med ny vätska som motsvarar tillverkarens specifikation, och byt tanklocket. Rätt typ av bromsvätska för din bilmodell finns upptagen i bilens bruksanvisning, och är oftast tryckt på bromsvätskebehållaren cap.
4

Öppna långsamt bleeder muttern tills du ser bromsvätska droppande långsamt genom slangen. Har en assistent starta bilen och tryck försiktigt på bromspedalen. Du kommer att se vätska sprutar ur bleeder när bromspedalen trycks. Noggrant undersöka den fluid som kommer ut ur bleeder avseende tecken på kontaminering. Förorenad vätska kommer bli missfärgad och grumlig, medan nya vätskan är transparent och rent utseende. När bromspedalen närmar golvet, stänga bleeder muttern för att förhindra luft från att strömma tillbaka in i bromsen. Fortsätt denna process, påfyllning bromsvätskebehållaren efter behov, tills du ser ren, ny vätska kommer ut ur bleeder muttern. Dra bleeder muttern och ta bort slangen. Flytta till den bakre förarsidan bromsar och upprepa proceduren, följt av passagerarsidan broms, och slutligen den främre förarsidan broms.
5

Fyll bromsvätskebehållaren till den högsta nivån varumärke, och sätt på locket. Testa bromsen operationen innan du kör bilen normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58774.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.