Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en nödbroms på en skivbroms

Parkeringsbromsen är en viktig komponent i fordonet, även om många människor inte använder dem. Parkeringsbromsen, eller handbromsen, kan hindra bilen från att rulla medan i "Park", och kan användas som nödbroms vid de regelbundna Bromsstörningar. I fordon som har fyra hjul skivbromsar, sitter bromsbelägg pressas upp mot rotorn nära bromsok kolvarna. Om nödbromsen misslyckas i ett fordon med skivbromsar, får fordonsägaren behöver reparera det själva. Professionell reparationskostnader kan vara så mycket som $ 350, så hem reparation kan behövas. Saker du behöver
Jack
stödbenet
hjulblock
Open-end skiftnycklar
Spårskruvmejsel
Hammer
glidhammare med trumma bilagor
vice grepp
Ny nödbroms kablar
Visa fler instruktioner
1

Lossa skon från golvet täcker botten av nödbromsen handtaget med en skruvmejsel. Ta boot genom att dra upp och bort handtaget. Packa läder boot, dra boot av skinnet. Dra ut de två kablarna som går längs med nödbroms handtaget försiktigt (de är anslutna till undersidan delen av fordonet, varje kabel är ansluten till en av de bakre däcken och slack kabel är kabeln som behöver bytas).
Sida 2

Lossa muttrarna på däcket som är kopplad till den trasiga kabeln med en rörtång. Lyfter bilen med en domkraft och överföra vikten på bilen på domkraften till en pallbock. Placera hjulblocken runt motsatt hjul. Ta bort muttrarna och ta bort däcket för att få tillgång till hjulet trumman. Addera 3

Avlägsna hjulet trumman. Pound hjulet trumman i en medurs rörelse med en hammare om hjulet trumman beslagtas, och om det inte fungerar, använd en glidhammare med en hjultrumma fastsättning dra hjulet trumman börjar på vänster sida, flyttar till ökningen vidare och så vidare tills hjulet trumman avlägsnas. Dra kabeln nödbroms ansluten till trumman från bakom ratten för att kontrollera om något sitter löst.
4

bort den trasiga kabeln linjen noggrant. Lossa spänningen mutter som håller kabeln till nödbroms handtaget med hjälp av en skiftnyckel. Dra ut kabeln ur muttern. Lossa förankringsmuttern på utjämnaren bar och ta bort den andra änden av kabeln från denna position. Montera ankaret slutar equalizern.
5

Byt ut trasiga kabeln med den nya. Dra kabeln genom spänningen mutter, håller den med ett par skruvstäd grepp och dra åt muttern på plats. Spänningen bör vara fast i handen. Kontrollera att se till att kabeln inte kan glida fram och tillbaka när du tar bort handtaget.
6

Lossa muttern bakom trumbromsar där nödbroms handtaget går in, vilket kommer att ge tillräckligt med slack. Ta kroken tråden från nödbromsen framifrån, och sedan dra hela kabeln på baksidan. Skjut in den nya vajern genom fjädern och muttern i ryggen, dra den genom de främre och haka på nödbromsen pad. Dra ner spänningen muttern tills spänningen är vunnits, att hålla tråden på plats.
7

Flytta till mitten av fordonet och hitta en öppen-gängad mutter där kablarna tråden i. Ta bort den gamla kabeln , och tråden i den nya kabeln. Sätt bromstrumman igen.
8

Dra handtaget nödbromsen inne i fordonet. Följ stigen av kabeln hela vägen till baksidan av den bakre där allt var bara ut och kontrollera om spänning. Om nödbroms pad inte har tillräckligt med spänning för att hålla trumman på, dra åt muttern i mitten av fordonet (på undersidan) med nödbroms handtaget i nedfällt läge och testa igen. Upprepa processer tills bromstrumman inte lätt glider av. Sätt tillbaka hjulet och lug nut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58787.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.