Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer på en 1998 Honda Civic

Körning vid höga hastigheter och racketen på bromsarna kan varp broms rotorer på en Honda Civic. När rotorerna skadas, fordonet stoppas blir svår. Ett typiskt tecken på skeva rotorer är bilen hoppa eller utfall till ett stopp när du trycker på bromspedalen. Skevhet orsakar ojämna ytor på rotorn, som ser ut som små dips eller dalar när de ses på nära håll. Ändra rotorerna på 1998 Honda Civic kan göras hemma. Reparationen ska ta 50 minuter eller mindre att slutföra. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
stödbenet
8-tums C-clamp
Hylsnyckelsats
Wire klädhängare
stjärnskruvmejsel Sida 3 /8-tums-enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Applicera Civic s nödbromsen, sedan använda en rörtång den något lossa muttrarna på framsidan förarsidan däck .
2

Hissa upp bilen sju inches från marken med en lämplig domkraft. Skjut en pallbock på plats, till höger om bilen domkraft, för att hjälpa till att stödja vikten på bilen. Avlägsna muttrarna från däcket och dra av däcket från navet, med båda händerna. Rulla däcket på sidan av din arbetsplats och placera alla sina muttrarna i en liten kopp, för säker förvaring.
3

Lägg ut en 8-tums C-klämman runt kroppen av bromsoket. Vira Tvingfäste stängd tills kolven på baksidan av det inre bromsbelägget tvingas ned i sina borrhål. Dra inte åt C-klämman. När du ser att kolven verkar nivån med sin öppning i borrhålet, sluta lindning och ta bort C-klämman.
4

Ta bort de två skruvarna som håller bromsok fästet på plats med en hylsnyckel . (Du behöver inte ta ut bromsoket s fästbultar - bara de två fäste bultarna närmast insidan av navet.)
5

Räta en galge tråd päls och sedan vira den runt våren där dina chocker är belägna. Skjut bromsok och fästet från hjulet. Häng enheten från klädhängaren genom att använda någon av de tillgängliga bulthål. Häng inte bromsok och fästet från bromsledningen, eftersom deras vikt skadar bromsledningen.
6

Ta bort de två skruvarna som håller rotorn på navet, med en stjärnskruvmejsel, skjut sedan rotorn från navet med en utåtgående rörelse.
7

Installera den nya rotorn genom att vända demonteringsföljd. Dra åt Okfäste bultar med en 3/8-inch-drive momentnyckel inställd till 80 ft-lbs, dra däckets muttrarna. Pumpa med bromspedalen tills du känner att det företaget upp. Följ de föregående stegen för att ändra de återstående rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58032.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.