Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Nissan Sentra

Om din Nissan Sentra ryser när du kommer till ett stopp, är det dags att inspektera bromsarna. Om dina bromsbelägg och bromsok ser bra ut men det finns fortfarande ett problem, då du behöver byta rotorerna, även känd som bromsskivor. Rotorer behöver sällan bytas, men om de blir skeva eller slitna, då är det dags att byta ut dem. Saker du behöver
Nya rotorer
Jack
Jack står
Hylsnyckel
Momentnyckel
Mekaniker tråd
Duk
Visa fler instruktioner

1

Få nya rotorer på din lokala Biltema som är lämpliga för din Nissan Sentra. Köp ett par och gör den främre änden eller köpa två par och göra alla fyra rotorer på en gång. Aldrig byta en enda rotor, eftersom detta leder till ojämn och osäker bromsning.
2

Prep ditt fordon för jobbet. Inaktivera batteriet genom att koppla loss minuskabeln från batteriet för att förhindra skador. Säkra frånkopplad ordentligt för att undvika att återansluta batteriet. Lossa parkeringsbromsen.
3

Lossa muttrarna på den första däcket med en hylsnyckel och sedan jack upp din bil och plats pallbockar under robusta delar av fordonet. Se till att din Sentra är på plan mark och blockera hjulen för att hålla den från att rulla iväg.
4

bort monterade däcket och ställ den åt sidan. Skjut bort bromsoket genom att lossa de två fästbultarna med hylsnyckel och sedan stödja bromsok och bifogade broms slang med mekaniker tråd så att det är säkert ur vägen medan du arbetar och så att bromsen linje inte blir nedkopplad.
5

Ta bort den gamla rotorn och skjut på den nya rotorn. Rada upp den nya rotorn på stiften i samma rotation som du har tagit bort den ursprungliga rotor. Säkra ny rotor med de medföljande fästskruvarna.
6

Sätt bromsok tillbaka och ersätta bultarna med en momentnyckel. Kasta mekanik tråd och sedan sätter på hjulet montering och däck igen.
7

gå vidare till varje ytterligare rotor som du behöver byta, och när du är klar, sänka din Sentra och sedan dra åt muttrarna på varje hjul med en momentnyckel eller luft Ratchet med en ordentlig adapter. Väg testa bilen för att se till att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56923.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.