Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort och ersätt vänster bakbroms Linje


Bromsledningar löper från distributionen kloss under huvudcylindern till en utjämningsventil eller doseringsventil, utjämningsventil kombination. Vissa fordon har en fördelning block vid eller strax före bakaxeln. Om borttagning krävs, läs vidare för att lära sig hur man tar bort och ersätta den vänstra bakre bromsledningen. Saker du behöver
Linje skiftnyckel
Open end box slutet skiftnyckel
Jack står
hydraulisk domkraft
Bil lyft (tillval) katalog Skyddsglasögon
droppformar
Fender täcka Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

bromsledningar kan nås genom att lyfta fordonet på en bil lyft eller genom att använda en hydraulisk domkraft och pallbockar. De flesta bilar sitter för lågt för mekaniker för att komma till dem. Pumpa bromspedalen flera gånger för att avlägsna eventuellt kvarvarande trycket i bromsledningarna. När trycket har lättat, använder bilen lyft eller pallbockar för att höja fordonet och använda en ranka för att arbeta under bilen.
2

Lokalisera bakre fördelning blocket och bestämma storleken på den öppna end box fast nyckel som behövs för att koppla bort den vänstra linjen bakbroms från distributionen blocket. Om din bil inte har en bakre fördelning blocket, kommer den att köra genom en kombination ventil kopplad till huvudcylindern i motorrummet. Använd samma procedur som du använder för den bakre fördelning blocket och placera droppskålen under huvudcylindern.
3

Placera en långpanna under den bakre fördelning blocket och under vänster bakre bromsslang anslutning. Använd din öppna änden skiftnyckel rutan slut att vrida kopplingen moturs tills det lossnar från den främre eller bakre distributionen blocket.
4

Vrid kopplingen tills det är löst nog att vända för hand. Använd din hand för att ta bort kopplingen från distributionen blocket och låt vätskan rinna in i droppkar. Använd din linje skiftnyckel för att avsluta vänster bakre bromsslang från broms slangen vid vänster bakhjul nav. Återigen tillåta någon vätska kvar i ledningen för att rinna ut. När bromsen linje är löst från sina beslag
5

, måste du hitta några monteringsklämmorna håller bromsledningen på ramen järnväg. Använd en platt förare spets skruv för att lossa monteringsklämmorna så bromsen linje kommer att vara gratis att ta bort. Notera eventuella slitage märken på bromsledningen. Dessa orsakas av bromsen linje gnugga mot monteringsklämmorna eller ramen järnväg. När du installerar den nya bromsen linje, se till att kontaktpunkterna orsakar förslitningar separeras med bundle band eller plasthöljen linje. Ta bromsledningen och ställ åt sidan.
6

En ny bromsslang kan köpas hos din lokala återförsäljare eller delar hus. Du kan också använda en liten slang Bender böja bromsledningen till samma form som den gamla linjen. Du måste installera nya hylsor på varje ände av den nya linjen. Installera det nya bromsledningen i samma position som den gamla. Stå utanför bromsledningen för att förhindra friktion och dra åt alla monteringsklämmorna.
7

Använd öppen nyckel box slut att ansluta beslag på varje ände av den nya bromsledningen. Använd din linje skiftnyckel för att ansluta nya bromsledningen till vänster året broms slang. Se till att inte vrida bromsen slangen när du drar åt kopplingen.
8

När du har säkrat den nya bromsledningen på plats, måste du ta bort luften nu instängd i bromsledningar. Det finns flera metoder för att avlägsna luft från systemet. Rådfråga din service manual för årsmodell på din bil för att bestämma det rekommenderade förfarandet. När luften avlägsnas, toppen på bromsvätska i huvudcylindern. Använd din hydraulisk domkraft för att sänka bilen och ta bort domkraften. Om din bil är på en hiss, sakta sänka lyften tills fordonet är i nivå med golvet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56845.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.