Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lär bilmekaniker

Lärande bilmekaniker kan vara ett givande sätt att spara pengar. Med kostnaden för arbetskraft stiger för professionella mekaniker butiker, kan en "gör-det-själv"-metoden ger dig självförtroende att felsöka enkla problem, gör regelbundet underhåll, eller ens utföra komplicerade reparationer på ditt eget fordon. Lärande bilmekaniker tar tid, och det är inte billigt. Verktyg kan vara väldigt dyrt, så det är bäst att väga kostnaden och nyttan du får från att lära bilmekaniker. Saker du behöver
Shop manualen för din vehicleSet av mekaniker verktyg
Visa fler instruktioner
1

bekanta med de verktyg du kommer att använda. Uttrycket "mekaniker verktyg" omfattar ett brett spektrum av verktyg som du behöver för de flesta varje bilreparationer jobb. Detta inkluderar både en metrisk och standard socket set, olika storlekar av hylsnycklar, olika storlekar på både platt huvud och Phillips-head skruvmejslar, standard hammare metall, boll-Peen hammare, klubbor gummi, olika typer av tång, grepp versa, Allen skiftnycklar, Torx varumärke skiftnycklar (nycklar med en stjärna-formad spets), momentnycklar som kommer att mäta både mul-pounds och inch-pounds, en kompressor, mutterdragare med ett komplett sortiment av tillbehör mutterdragare och en domkraft med pallbockar.

Ovanpå äga verktygen, du måste också veta hur man använder dem. Vissa verktyg, som skruvmejslar, är ganska självförklarande. Andra, som kompressorer, kräver lite mer kunskap.
2

Studera din butik manualer. Varje fordon har en servicemanual som tekniker och mekaniker använder, men du kan köpa dessa handböcker från en Biltema eller över Internet. Dessa servicemanualer varierar i kvalitet, men generellt Helms, Chilton, och Haynes varumärke servicemanualer ses som några av de mest tillförlitliga servicemanualer.

Detaljerna service manual hur man tar isär och bygga om nästan alla aspekter och del av ditt fordon.
3

Practice rutinunderhåll. Möjligen det bästa sättet att lära sig bilmekaniker är att göra enkel rutin underhåll på din bil. All information finns i servicehandboken, och kräver i allmänhet en låg nivå av skicklighet att slutföra. Jobb som att kolla dina tändkablarna och byta tändstift, byta olja, och kontrollera din luftfilter kan lätt göras av en amatör.
4

Gå till mekaniker skolan eller bli vän med din lokala mekaniker . Den senare kan vara mer för dem som är intresserade av att faktiskt bli en mekaniker. Men att bli vän med en lokal, liten-town Shop är ett utmärkt sätt att lära sig "knep" som du inte kan lära dig på en servicemanual. Vissa tekniker och genvägar kan bara läras genom erfarenhet, och en professionell mekaniker oftast har satt i gång att lära sig dessa genvägar. Be att hjälpa ut runt shoppa gratis som en "intern" av slag. Förklara att du vill lära dig mer om bilar och är villiga att hjälpa till runt butiken i utbyte mot att kunna "titta över axeln" av mekaniken som arbetar där.
5

Läs allt du kan om ämnet. Förutom att läsa din butik manuellt, är det en bra idé att prenumerera på handeln publikationer och tidskrifter för att lära sig så mycket om bilar i allmänhet som du kan. Du kan få en inblick i andra människors erfarenheter, och blir förtrogen med likheter och skillnader mellan olika tillverkare och märken och modeller av fordon inom samma tillverkarens linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59915.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.