Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för Honing en cylinder

En relativt ny produkt som kallas en flex finslipa kan användas för att finslipa cylindrarna av gamla motorer och moderna, stora motorer komprimering. Hoppa inte över några steg. Ha en verkstad borrning motorn vid behov göra cylindrarna helt rund, men den avslutande bryning kan vara en gör-det-själv-arbeten av konst. Saker du behöver
Inside mikrometer
Flex finslipa
Drill
Maskinist smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

mäta cylinderloppen och notera avläsningar. Jämföra dem med varandra och se till att de är raka och sanna. De bör inte vara avsmalnande, out-of-runda, eller missbildade i någon form. Om så är fallet, kommer de att kräva tråkigt att föra dem tillbaka till en helt rund dimension från toppen till botten. Nya kolvar och kolvringar måste köpas för att matcha de nya hålet.
2

Om cylindrarna åtgärden inom specifikationerna, och många vertikala, fyrcylindriga motorer, en enkel ren finslipa och ny kolv ring installationen är allt som behövs för att komma tillbaka starkt motorprestanda. Rengör varje cylinder med en blandning av 3-delar mineralolja och 1-del fotogen eller terpentin. Använd ett korrekt medelstora flex finslipa och kör finslipa upp och ner inuti cylindern medan en assistent sprutar blandningen inuti hålet. Inom en minut eller två att jobbet är klart. Cylindern kommer att ha en vacker streckade mönster som kommer sits de nya ringarna perfekt. Upprepa detta för varje cylinder.
3

Rengör och spola cylindrarna med varmt tvålvatten. Tvätta noggrant för att avlägsna eventuella hening rester. Blås motorn torr med tryckluft och omedelbart applicera ett skikt av mineralolja till cylinderloppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60803.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.